На Полтавщині «весела компанія» доїхала до… райвідділу (ФОТО)

Днями, 28 липня, близько 10 години поблизу села Надержинщина Полтавського району під час патрулювання маршруту в поле зору інспекторів ДПС взводу супроводження УДАІ УМВС області потрапив автомобіль ВАЗ-21063.

Правоохоронці звернули увагу на те, що водій легковика, побачивши людей у формі, запанікував. Не доїжджаючи до міліціонерів метрів за 150 автівка раптово зупинилася. З автомобіля ніхто не виходив. Працівникам така поведінка водія здалася дивною і вони вирішили з’ясувати причину. Екіпаж працівників ДАІ у складі трьох чоловік на службовому автомобілі під’їхали до ВАЗа.
 
 
Коли правоохоронці наблизилися до автівки, то помітили, що в салоні автомобіля, крім водія, перебувають ще три пасажири: двоє молодих чоловіків та жінка.  На вигляд молодим людям було від 25 до 30 років.
 
Побачивши правоохоронців всі чомусь почали дивно поводитися та нервувати. Один із міліціонерів підійшов до машини та поцікавився, що сталося та чи не потрібна допомога. У процесі розмови інспектор ДАІ помітив між передніми сидіннями легковика рукоятку пістолета. Вдаючи, що нічого не сталося, працівник міліції попросив для перевірки документи. Далі інспектори непомітно викликали на підмогу слідчо-оперативну групу Полтавського райвідділу міліції і запропонували компанії вийти з автівки на свіже повітря, поки вони здійснять формальну процедуру перевірки документації.
 
Коли прибула слідчо-оперативна група, правоохоронці оглянули салон автівки та вилучили звідти пістолет марки «Zoraki» 914S. Водійавтівки визнав, що зброя належить йому. Але у 30-річного полтавця документів на пістолет не було. Міліціонерам непрацюючий чоловік пояснив, що зброю купив на базарі у невідомої людини.
 
Для з’ясування обставин та перевірки отриманої інформації «веселу компанію» міліціонери доставили до Полтавського райвідділу. Тепер правоохоронці з’ясовують куди й навіщо їхали молоді люди та для чого їм була потрібна зброя. А власника пістолета згодом чекає неприємна розмова зі слідчим з приводу незаконного зберігання зброї. Адже за таке правопорушення частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років. 
 
СЗГ УДАІ УМВС  України в Полтавській області

You may also like...