За свій «спектакль» молодики мають всі шанси заплатити трьома роками ув’язнення

До чергової частини ЛВ на ст. Херсон УМВС України на Одеській залізниці 5 серпня надійшла заява від 18-річного місцевого мешканця, Віктора, про те, що поблизу медичного пункту залізничного вокзалу ст. Херсон два невідомих чоловіки, пред’явивши посвідчення червоного кольору і представившись представниками міліції, шляхом обману, заволоділи його мобільним телефоном «Нокіа 6600» вартістю 230 грн.

Виявилося, що один із шахраїв підмовив свого товариша розіграти «спектакль». Будучи в цивільній одежі, вони повідомили Віктору, що працюють в міліції і мають завдання виявляти крадені телефони. «Лжеміліціонери»  зробили вигляд, що телефонують до чергової частини, аби повідомити, що виявили викрадений телефон, який вилучають для перевірки.

У ході слідчо-оперативних заходів працівники транспортної міліції за вказаними прикметами затримали 18-річного місцевого мешканця, Олександра, в якого вилучили посвідчення працівника охоронної фірми, яке потерпілий сприйняв за посвідчення працівника міліції. Згодом було затримано й іншого співучасника шахрайства, 25-річного Олега, раніше вже судимого за грабіж. Обидва вони дійсно працювали в охоронній фірмі, а про шахрайство виправдовуються, що це був жарт.

Матеріали за цим фактом передано до транспортної прокуратури м. Херсон. Вирішується питання про порушення кримінальних справ за ст. 190 ч. 2 КК України (шахрайство), а також за ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи). Такі жарти можуть дорого коштувати їх учасникам, а саме – позбавленням волі до 3-х років.

СЗГ УМВС України на Одеській залізниці
 

You may also like...