В Киеве ГАИ проводит операцию «Пешеход»

В столиці з 15 серпня Державтоінспекція проводить профілактичні заходи під назвою «Пішохід».

Операція під такою назвою почалася в Києві вчора і триватиме до 19 серпня. ЇЇ головним завданням є зниження кількості дорожньо – транспортних пригод з пішоходами, про це повідомили «УК» в Державтоінспекції Київа.

Звернутися до цієї проблеми працівників Державтоінспекції змусило те, що лише з початку нинішнього року тільки на пішохідних переходах зареєстровано 128 наїздів на пішоходів, внаслідок яких семеро осіб загинуло і 133 отримали травми, – говорить тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління столичної Державтоінспекції полковник міліції Ігор Опанасенко.

Але на жаль не кращим чином поводять себе на вулиці і пішоходи. З їх вини у нинішньому році трапилось 136 пригод, в яких 17 громадян загинуло та 121 –отримали травми. Прикро, але багато пішоходів зважаючи на небезпеку переходять вулицю в недозволених місцях, ігнорують сигнали світлофорів. Отже, Правил однаковою мірою не дотримуються ні водії, ні пішоходи.

Тому, під час операції інспектори уважніше стежитимуть за дотриманням Правил усіма учасниками дорожнього руху. Ми сподіваємось, що поліпшити ситуацію на дорогах поможіть профілактична робота. Співробітники ДАІ під час операції не тільки будуть нагадувати порушникам про важливість дотримання Правил дорожнього руху, а ще й запропонують переглянути тематичні відеоролики щодо безпечної поведінки на дорозі».

Державтоінспекція нагадує, що згідно з чинним законодавством, за перехід дороги в недозволеному місці пішоходу передбачено штраф у розмірі від 51 до 85 гривень. Водночас, адміністративне стягнення за порушення водіями правил проїзду пішохідних переходів передбачає штраф від 255 до 340 гривень. У випадку, якщо дії учасників дорожнього руху спричинили створення аварійної ситуації, то для пішохода штраф збільшується від 170 до 255 гривень. Для водіїв у таких випадках штрафні санкції підвищуються до 850 гривень. До того ж, водія можуть позбавити права керування автомобілем на термін від 6 до 12 місяців. В обох випадках рішення про такі покарання приймає суд.

«УК»

You may also like...