На Черкащині горе-матір намагалася продати свою дитину за 3 тисячі доларів

До оперативних підрозділів УБОЗ УМВС України в Черкаській області надійшла оперативна інформація про те, що в одному з районів області 25-річна жінка підшукує покупців для продажу… своєї трирічної доньки. При перевірці інформація підтвердилась і працівники міліції негайно взялися до справи, адже потрібно було якнайшвидше розробити і провести спецоперацію та захистити дитя від злочинних намірів її так званої «матусі».

Жінка запросила за дівчинку 5 тисяч доларів, але довго торгуватись не стала – віддала першому-ліпшому покупцеві, навіть не поцікавившись хто він і для чого йому такий «товар» як дитя, за 3 тисячі доларів – кожен рік життя свої кровинки горе-матір оцінила у тисячу «зелених». Попередньо жінка взяла за дитину перший внесок і пообіцяла привести доньку до обласного центру. Невдовзі ця «продавчиня» була затримана в місті Черкаси біля піццерії, куди вона привела дівчинку на остаточний продаж.

Черкаські УБОЗівці затримали горе-матір, яка намагалася продати своє дитя за 3 тис. доларів США

При спілкування зі слідчими, затримана розповіла, що не мала грошей от і вирішила підзаробити на дитині, на запитання чи розуміла вона те, що маля могло попасти в руки збоченців чи торгівців людськими органами, відповіла ствердно, навіть побідкалась, що їй було шкода дитя, але от біда – нестача грошей переважила все, навіть материнські почуття. В подальшому з’ясувалось, що ця жінка вела асоціальний спосіб життя, часто випивала, належної уваги дитині не приділяла. Сусіди розповіли, що кілька тижнів тому, ледь відбили малу від великого бродячого пса, який накинувся на дитину.
Черкаські УБОЗівці затримали горе-матір, яка намагалася продати своє дитя за 3 тис. доларів США

Зараз ця жінка затримана, її маленька донечка, яка ще зовсім не розуміє що з нею сталося, знаходиться в Черкаському притулку для дітей, щукає в дитячій кімнаті маму і постійно питає про неї – про ту, яка продала її як річ на поталу долі. Як би не своєчасне втручання правоохоронців – навіть страшно собі уявити, що могло б статися з цією маленькою, допитливою дівчинкою.

Наразі проводиться слідство, вирішується питання щодо позбавлення цієї особи батьківських прав та порушення стосовно неї кримінальної справи за ст. 149 ч.2 «Торгівля людьми, або інша незаконна угода щодо передачі людини», яка передбачає покарання позбавленням волі на строк від 5 до 12 років.

СЗГ УМВС України в Черкаській області

You may also like...