На Житомирщині попереджено завдання збитків держбюджету на суму майже 5 млн. гривень

Співробітники Служби безпеки України в Житомирській області попередили завдання збитків державі при виплаті сільгоспвиробникам безповоротних компенсацій вартості придбаної складної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

У червні ц.р. одне з приватних сільськогосподарських підприємств Романівського району подало до Головного управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації документи на одержання тридцятивідсоткової компенсації від вартості 15 одиниць техніки. Пакет документів містив, зокрема, дані про те, що посівні площі ПСП становлять понад 3,5 тисяч га. Відтак завантаження на одиницю придбаної техніки цілком відповідало нормативним вимогам для одержання з державної скарбниці заявленої суми бюджетних коштів – 4,9 млн.гривень.

Однак співробітники СБУ в Житомирській області встановили, що площа земельної ділянки вдесятеро менша заявленої площі в документах – близько 360 га.

За таких умов надання державної фінансової компенсації підприємству є протизаконним і призвело б до розтрати бюджетних коштів.

За інформуванням СБУ комісією при Головному управлінні агропромислового розвитку Житомирської ОДА приватному сільськогосподарському підприємству відмовлено у наданні компенсації.

Прес-центр ÇБ України

You may also like...