Інформація ДАІ м. Києва на 26.09.2011

За 24 – 25 вересня 2011 року співробітниками ДАІ було виявлено 1039 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 487; створення аварійної ситуації – 6, правил проїзду перехресть – 41. Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за вихідні виявлено 88 порушень. За вихідні зареєстровано 7 ДТП в яких 1особа загинула та 7 – отримали травми.

Незаконні заволодіння автотранспортом: Деснянський р-н мотоцикл «ZHEJIANG RY250T-7», чорний, 2007 р.в., д/н АА8419АА; Святошинський р-н а/м «ВАЗ-2107», білий, 2004 р.в., д/н АА1376АМ. Прийняті міри розшуку.

Інспекторами ДАІ виявлено три автомобілі, які перебували у розшуку, а саме: «Infiniti FX-35»,  «DAEWOO "NEXIA",  «Skoda Octavia». Автомобілі доставлені на майданчик тимчасового утримання автотранспорту.
 
Інспекторами полку ДПС ДАІ спільно з відділом карного розшуку затримано громадянина за раніше скоєне незаконне заволодіння мотоциклом «МХ-200F». Чоловіка доставлено до райуправління міліції. Зокрема, інспекторами з розшуку ВДАІ Дарницького райуправління виявлено автомобіль «ФОТОН -1043», транзитний номерний знак ВК1110, який не повертали власнику після закінчення строку договору.
 
Також до райуправлінь міліції за хуліганство доставлено 1 особу, підробку документів – 2, навмисне пошкодження майна (автомобілів) – 2, порушення паспортно-візових правил-2.  
 
Зверніть увагу!
 
В Шевченківському районі продовжуються здійснюватись ремонтні роботи пов’язані з реконструкцією теплової мережі (згідно розпорядження КМДА №1515 від 25.08.11). Тому, по вулиці Довнар-Запольського (між вулицями Дегтярівською та В.Василевської) тимчасово заборонений рух всіма видами транспорту (виняток автомобілі спеціального призначення).
Державтоінспекція нагадує, що з 19 вересня 2011 р. вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування» від 17.02.2011 №3045-VI, яким запроваджено механізм спрощеного оформлення дорожньо-транспортних пригод з незначними наслідками, шляхом складання повідомлення про ДТП «Європрпотокол». Згідно його положень, учасники ДТП мають право його оформити без участі працівників ДАІ шляхом спільного заповнення та підписання Європротоколу, при дотриманні деяких умов: відсутності травмованих (загиблих) людей, участі лише транспортних засобів забезпечених полісами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, згоди водіїв цих транспортних засобів щодо обставин скоєння ДТП, відсутності у водіїв ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.
Також важливо знати, що учасники ДТП мають право оформлювати «Європротокол» на місці без представників страхових компаній за умови, що учасників дорожньої пригоди не більше двох і орієнтовна оцінка завданих збитків не перевищує 10 тис грн.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює  телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...