Задля отримання хабара лікар наважився на службове підроблення

У процесі реалізації оперативних матеріалів працівники обласного підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області викрили факт вимагання та отримання хабара завідувачем відділення однієї з районних лікарень.

Правоохоронці затримали чоловіка після того, як він у приміщенні службового кабінету отримав хабар розміром 300 доларів США від одного з пацієнтів за сприяння в госпіталізації та оформлення і видачу виписки з історії хвороби одного з мешканців Івано-Франківської області.

Також встановлено, що лікар, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив службове підроблення – незаконно завів медичну карту стаціонарного хворого, в яку вніс завідомо неправдиві відомості про хворобу і діагноз людини.

За цими фактами прокуратурою стосовно завідувача відділення лікарні порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.368 «Одержання хабара службовою особою» та ч.1 ст.366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Щодо хабарника, судом обрано міру запобіжного заходу – підписка про невиїзд.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
 

You may also like...