Для «заспокоєння» озброєного дебошира міліціонер застосував зброю

В Роздільнянському районі на Одещині співробітник міліції застосував табельну вогнепальну зброю для знешкодження озброєного нападника.

Як встановлено, до чергової частини Роздільнянського РВ ГУМВС зателефонувала 53-річна мешканка с. Кам’янка, яка повідомила про те, що її син, перебуваючи у нетверезому стані, погрожує вбивством їй та сусідам. За вказаною адресою було негайно направлено наряд міліції.

Побачивши на вулиці біля свого будинку співробітника міліції, який знаходився біля службового автомобіля та спілкувався із заявницею, чоловік повів себе агресивно та, вигукуючи погрози вбивством і розмахуючи предметом, схожим на ніж, побіг на міліціонера-водія. З метою припинення протиправної поведінки нападника було попереджено голосовою командою про можливість застосування зброї, на що той не відреагував. Тож, керуючись Законом України «Про міліцію» правоохоронець здійснив два попереджувальні постріли у гору. Лише після цього, враховуючи скорочення дистанції між чоловіком і ним та реальність його наміру скоїти напад, здійснив ще два постріли у напрямку нападаючого.

Пораненому на місці було надано першу медичну допомогу до прибуття карети швидкої та в подальшому госпіталізовано до районної центральної лікарні.

На підставі зібраних матеріалів слідчим СВ Роздільнянського РВ стосовно нападника порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ст. 129 (погроза вбивством) КК України. Вказану особу затримано в порядку ст. 115 КПК України.

За висновком прокуратури Роздільнянського району застосування зброї співробітником міліції є правомірним. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій затриманого за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Слідство триває.

 

 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

 

 

You may also like...