Група «мотозлодіїв» тероризувала 5 районів столиці

Оперативники карного розшуку затримали группу осіб, яка спеціалізувалася на викраденні мототранспорту.

Навесні, коли на вулиці вже тепло, на дорогах столиці з’являється багато мотоциклів та мопедів. Власники залізних коней, як правило, залишають своїх улюбленців ночувати на подвір’ї біля будинку або на стоянці. Цими обставинами і скористалися мотозлодії.

З весни поточного року друзі дитинства, троє молодиків віком від 18 до 20 років, розпочали свою злочинну діяльність. Заздалегідь вистежували жертву. З’ясовували, о котрій годині власники транспортних засобів повертаються додому, де залишать своїх улюбленців.

Як правило, злочини скоювали у нічний час. Викрадали залізних коней з автостоянок чи з-під будинку.  З’єднували контакти замка запалювання, після чого на викраденому мотоциклі чи мопеді залишали місце злочину.

Здебільшого, вже невдовзі, не маючи досвіду керування мототранспортом, потрапляли в дорожні аварії, і залишали викрадені транспортні засоби на дорозі. Інші, які не встигали розбити, – продавали.

Група мотовикрадачів орудувала на території Шевченківського, Подільського, Печерського, Святошинського та Солом’янського районів столиці.  Жоден із хлопців не працював, усі вживали наркотики.

Один із затриманих фігурує у кримінальній справі, порушеній слідчим відділом Шевченківського райуправління за статтями 186 (Грабіж) та 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Наразі ця кримінальна справа знаходиться в суді.

Тим часом правоохоронці довели вже 9 фактів причетності затриманих до скоєння аналогічних злочинів. Працівниками слідчого відділу Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці продовжують перевіряти молодиків на можливу причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території міста. З’ясовуються місця збуту транспортних засобів та особи, яким вони були продані. Робиться все, щоб повернути викрадених улюбленців власникам.

Наталія Калиновська, помічник начальника Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві

You may also like...