Полегшував біль від опіків … пилососом

В одному із сіл Старокостянтинівського району 24-річний чоловік облив бензином та підпалив свою 22-річну дружину.

Незважаючи на доволі молодий вік, у подружжя вже було троє дітей: старшим, відповідно, 3 і 1,5 роки, а наймолодшому тільки-но виповнилося 5 місяців. Та голова сімейства, очевидно, сильно не переймався добробутом власної родини — перебивався випадковими заробітками та надто часто заглядав у чарку. 

Того дня чоловік у компанії друзів відзначав День автомобіліста. Ввечері товариші вирішили продовжити пиятику в сусідньому селі, а багатодітного батька, який уже своє випив, відправили додому. Але той так просто не «здавався»: заходився заправляти свого мопеда, щоб наздогнати товаришів по чарці.

На заваді його планам стала дружина, яка не хотіла пускати п’яного чоловіка за кермо. Та, як то кажуть, потрапила під гарячу руку… Розлючений її зауваженням, він вилив на жінку близько літра бензину і, запаливши сірника, як сам стверджував під час допиту, хотів її просто налякати, але трохи не розрахував… Полум’я спалахнуло миттєво.

Чоловік кинувся гасити палаючу постать дружини. Коли йому нарешті вдалося приборкати вогонь, він заніс бідолашну, яка від больового шоку втратила свідомість, в будинок, змастив опіки олією та поклав на ліжко, а замість того, щоб викликати лікарів, вирішив самостійно полегшити її стан — подути на неї … пилососом. Після цього спокійно ліг поряд і заснув. За деякий час жінка сама прийшла до тями і викликала «швидку», яка доправила її в реанімаційне відділення Старокостянтинівської центральної районної лікарні. А лікарі вже повідомили про те, що сталося, до місцевого райвідділу міліції.

Зловмисника затримали і помістили в ізолятор тимчасового тримання. За свій безглуздий вчинок, який, на жаль, має вкрай важкі наслідки, йому доведеться відповідати згідно ч. 2 ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

На сьогодні потерпіла перебуває в опіковому центрі Хмельницької обласної лікарні. Лікарі діагностували у неї термічні опіки шиї, передньої поверхні тулуба, обох рук 2-3 ступенів загальною площею 42% та термічний шок 2-го ступеня. Через глибокі опіки обличчя та грудної клітини, жінку чекає щонайменше три дороговартісних пластичних операції, кошти на які почали збирати односельці.

КАТЕРИНА ШУПРИГАН
ЮЛІЯ ГРИНЬ
СЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...