Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 16.11.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 445 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано18 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 12 гранат та 289 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи. Вилучено 23,2 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 98 дорожньо-транспортних пригод, в яких 20 осіб загинули та 07 – травмовані.
 
У місті Запоріжжі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного жителя Запорізького району, начальника охорони відкритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він удень 8 листопада в зазначеному місті в лісосмузі під час раптово виниклої сварки пострілами з пістолета вбив 40-річну жительку міста Запоріжжя.
 
У місті Запоріжжі 15 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 54-річного громадянина однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він уранці 6 листопада на вулиці зазначеного міста під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв ножове поранення шиї 46-річному безробітному місцевому жителю (було госпіталізовано).
 
У Кременчуцькому районі Полтавської областіпрацівники міліції затримали 41-річного безробітного, у підсобному приміщенні на території домогосподарства якого вилучили 15 кг канабісу.
 
У місті Херсоні працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства. Він, без відома двох регіональних банківських установ реалізував заставне майно (автомобілі), чим завдав указаним фінансовим установам збитки на суму понад 650 тис. гривень. Слідчим відділом одного з райвідділів Херсонського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.
 
На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця відділу Державної виконавчої служби районного управління юстиції та директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вони вимагали та отримали 40 тис. грн. хабара від власниці ресторану за відстрочку реалізації майна по відкритому стосовно неї виконавчому провадженню. Службовця затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У місті Сумах працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили медпрацівника однієї з санітарно-епідеміологічних станцій. Вона вимагала та отримала 3 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У Чернівецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб закритого акціонерного товариства. Вони в 2008 та 2009 роках підробили акти виконаних робіт із будівництва мосту, в яких завищили їх обсяг та вартість. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму 1,5 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.
 
УК
 

You may also like...