Колишній співробітник Служби безпеки України, обкрадав автівки шляхом сканування сигналізації

У Хмельницькому затримано групу крадіїв, які обкрадали автівки шляхом сканування сигналізації, як виявилось, один із них — колишній співробітник Служби безпеки України, який був звільнений.

В ході реалізації оперативної інформації працівниками сектору карного розшуку Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області було затримано четверо осіб, котрі спеціалізувалися на крадіжках з автомобілів. Усі четверо — мешканці обласного центру, двоє із них раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності. Використовували зловмисники новий, але доволі поширений метод проникнення в салон автомобілів — сканування сигналізації.

Злочинний шлейф за зловмисниками тягнеться ще з березня цього року. Спочатку крадії діяли тільки в межах обласного центру, але згодом вирішили розширити поле своєї «діяльності» на всю область та сусідні регіони. Затримали їх саме тоді, коли четвірка поверталася із Кам’янця-Подільського. Працівники міліції розробили цілу схему затримання підозрюваних, які вирізнялися особливою кмітливістю. Щоб зупинити автомобіль, на якому пересувалися зловмисники, правоохоронці зімітували ДТП, перекривши на деякий час дорогу, і траспортний засіб просто був змушений призупинитися. При огляді у чоловіків було вилучено ноутбук «DELL», який був викрадений з автомобіля у Кам’янці, та сканер, яким вони власне і відмикали транспортны засоби.

За місцем проживання затриманих осіб було проведено обшуки, під час яких вилучено зброю, квартирні відмички, маски з прорізами для очей та ще цілий ряд матеріальних доказів, які свідчать про злочинну діяльність власників помешкань.

Під час розслідування справи було встановлено причетність чоловіків до цілого ряду квартирних крадіжок, а також те, що ряд злочинів затримані скоювали ще з двома мешканцями Хмельницького, які були затримані в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.

Слідство у цій справі триває, тому про загальну кількість крадіжок, скоєних зловмисниками, говорити ще зарано. Наразі є інформація про 8 квартирних крадіжок та 12 крадіжок з автомобілів.

Проти затриманих порушено кримінальні справи за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Аліна Арнаут, Катерина Шуприган, СЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...