Співробітники ДАІ Києва за два дні зафіксували 478 випадків перевищення водіями швидкісного режиму

Незважаючи на зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод ситуація на столичних автошляхах все ще залишається складною. За 10 місяців поточного року в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 143 людини та 1951 – отримали травми.  Слід зазначити, що найбільша кількість дорожньо-транспортних пригод, які приводять до трагічних наслідків, трапляються саме через перевищення водіями безпечної швидкості руху.

Автопригоди, які трапляються через перевищення швидкості, характеризуються, як правило, значною кількістю травмованих та загиблих людей.

Щоб попередити такі дорожньо-транспортні пригоди наряди ДАІ  приділяють значну увагу  дотриманню водіями безпечної швидкості руху.  Лише за вихідні дні співробітники столичної ДАІ зафіксували 478 відповідних порушень Правил дорожнього руху.

Сьогодні Державтоінспекція надає перевагу  контролю швидкості  в  режимі патрулювання. Якщо в стаціонарному режимі вимірювач швидкості нерухомий та знаходиться в одному місці, то в патрульному режимі фіксація перевищення швидкості здійснюється  під час руху на службовому автомобілі в потоці автотранспорту. В цьому випадку вимірювач встановлюється в автомобілі на панелі приладів на спеціальному кронштейні.  Якщо під час руху патрульного автомобіля прилад фіксує  перевищення швидкості, працівники ДАІ зупиняють правопорушника та скаладають на нього адміністративний протокол.
Державтоінспекція м. Києва нагадує, що згідно чинного законодавства (стаття 122 ч. 1 КпАП) за перевищення швидкості руху передбачено штраф у розмірі від 255 до 340 грн.

УДАІ у м Київ

You may also like...