Жертву — на смітник, гроші — в карман

Побиту непритомну жінку злодії викинули неподалік Совських озер, що у Солом’янському районі столиці. Жадану здобич – сумку з гаманцем та мобільним телефоном, а також жіночу куртку залишили собі й поїхали. Була одинадцята година ночі…

Для 54-річної потерпілої цей вечір починався досить вдало. Нарешті приємна зустріч з подругою: посиділи в кафе, поспілкувалися, викликали таксі.

Але жінки не помітили, що поверталися вони додому в супроводі невідомого автомобіля. Ними зацікавилися двоє молодих чоловіків, яким у кафе здалося, що пані мають багато грошей. На жаль, незнайомці зовсім не збиралися залицятися. На думці вони мали одне – відібрати цінні речі.

Жінка розрахувалася з водієм та попрямувала до під’їзду. Таксі поїхало. Несподівано її вдарили битою по голові і жінка впала. Другий удар і нещасна втратила свідомість. Зловмисники – ті самі хлопці з кафе – втягли побиту до багажника свого автомобіля та повезли. Якщо вона приходила до тями – били ногами по голові, поки не втрачала свідомість. Згодом її викинули в безлюдному місці – неподалік озер.

Невдовзі непритомну помітив чоловік, що гуляв з собакою вночі. Саме він зателефонував «102» і цим врятував жінці життя.

На місце виклику першими виїхали працівники патрульної служби міліції. Але ніяких подробиць потерпіла не змогла їм повідомити. «Швидка допомога» поспішила доправити поранену до лікарні.

По факту розбійного нападу слідчий відділ Солом’янського райуправління столичної міліції порушив кримінальну справу за ст.187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Працівники карного розшуку взялися за її розкриття.

Тиждень ретельних оперативно-розшукових заходів привів до очікуваного результату – правоохоронці мали двох підозрюваних. Під час їх затримання за місцем проживання працівники міліції вилучили биту із залишками крові, кілька дрібних речей потерпілої. У багажному відділенні автомобіля підозрюваних експерти-криміналісти знайшли сліди, які доводять, що саме в цій машині перевозили поранену. Враховуючи безапеляційність доказів молоді чоловіки визнали свою вину у скоєнні розбійного нападу.

Наразі призначені необхідні експертизи, проводяться інші, передбачені законом, слідчі дії.

Встановлено, що затримані – кияни віком 26 та 27 років. Обидва мали в минулому проблеми з Законом (один – крадій, другий – грабіжник).

В результаті свого жорсткого нападу зловмисники змогли нажитися на гроші в сумі близько 100 гривень, непотрібні їм банківські картки та мобільний телефон. Що робити з пограбованою курткою вони не встигли вирішити – завадили оперативники карного розшуку.

За чинним законодавством зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 10 років.

ГУМВС України в м. Києві
 

You may also like...