Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 21.12.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6728 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано трьох осіб. У правопорушників вилучено пістолет, саморобний пістолет та 21 набій.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод, в яких 23 осіб загинули та 116 – травмовані.
 
В Ізяславському району Хмельницької області 20 грудня на вулиці 26-річний безробітній місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки вбив ножем 15-річного учня загальноосвітньої школи, та заподіяв тілесні ушкодження 14-річному жителю цього ж села також учню загальноосвітньої школи (госпіталізовано). Правопорушника затримано.
 
У Кіровоградській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунальних підприємств міста та працівників приватного підприємства. Вони склали фіктивні акти виконаних робіт з ремонту автомобільних доріг у місті Кіровограді (роботи фактично не виконувалися), на підставі чого створили неіснуючу заборгованість зазначеного комунального підприємства перед приватним підприємством на загальну суму майже 645 тис. гривень. У подальшому, за рішенням Господарського суду Кіровоградської області, примусово стягнули вказану заборгованість, чим завдали збитків державі на згадану суму. Слідчим управлінням указаного УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.
 
У місті Херсоні працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з приватноих підприємств. Вони шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами двох місцевих жительок на загальну суму 500 тис. гривень. Слідчим відділом Суворовського райвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.
 
В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього голову однієї з селищних рад регіону. Він упродовж 2005-2008 років підробив рішення сесії згаданої сільради й незаконно передав у приватну власність трьом жителям міста Ялти земельні ділянки загальною площею 0,4 га, які підпорядковані Верховній Раді автономії. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму понад 483 тис. гривень. Підозрюваного затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 (перевищення влади або службових повноважень й службове підроблення) КК України.
 
УК

You may also like...