Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 27.12.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7956 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 198 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб. Вилучено 2,6 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 80 дорожньо-транспортних пригод, у яких 11 осіб загинули та 105 – травмовані.
У місті Луганську в підвальному приміщенні житлового будинку знайдено мертвим з ножовими пораненнями 51-річного чоловіка, без певного місця проживання й роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 41-річного чоловіка, без певного місця проживання й роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 15 грудня в зазначеному приміщенні під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв убив потерпілого.
 
У місті Шостці Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квартирі за місцем проживання під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй 30-річній дружині.
 
У Харківському районі Харківської області в одному з селищ на вулиці в канаві було знайдено мертвим 36-річного місцевого жителя та в будинку останнього мертвою з ознаками удушення його 33-річну співмешканку, обоє безробітні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 24-річного жителя одного з селищ Борівського району згаданої області. Попередньо встановлено, що він в зазначеному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив потерпілу. Після цього на вулиці заподіяв тілесні ушкодження її співмешканцю, унаслідок чого останній знепритомнів, упав у канаву з водою й втопився.
 
У місті Суми 25 вересня цього року повідомлялося про замінування в автобуса “Рута” однієї з приватних підприємиць. Вжитими заходами працівники міліції встановили, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, яке зробив 36-річний безробітний місцевий житель, раніше судимий.
 
У місті Ровеньках Луганської області на одній з вулиць працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, раніше судимого, у якого вилучили пістолет Макарова з глушником та 16 набоїв до нього.
 
У Вінницькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з ТОВ. Він у лютому цього року незаконно реалізував понад 55 тонн паливно-мастильних матеріалів, які були надані іншими товариствами з обмеженою відповідальністю для переробки, а отримані грошові кошти в сумі 695 тис. грн. привласнив. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
В Харківській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з ТОВ. Він у вересні цього року надав до Державної податкової інспекції в Харківській області фіктивні документи щодо фінансово-господарських операцій даного товариства, унаслідок чого до державного бюджету не було сплачено понад 792 тис. грн. обов’язкових платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
У Київській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з сільрад зазначеної області. Він підробив підписи у відомостях про отримання заробітної плати за виконані оплачувані громадські роботи з благоустрою території сільради та догляду за малозабезпеченими громадянами, унаслідок чого заволодів коштами місцевого бюджету в сумі 139 гривень. Районним судом розглянуто адміністративний протокол, складений прокуратурою вказаної області за ч.1 ст.172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) КУпАП. Зловмисника притягнуто до адміністративної відповідальності, у вигляді штрафу в сумі 2890 гривень.
 
УК
 

You may also like...