Сводка ГАИ по происшествиям в Киеве

За 17 січня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 589 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 103; створення аварійної ситуації – 1, порушення ПДР пішоходами – 46.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за  добу виявлено 35 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 80 рішень, у 48 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.
 
За добу зареєстровано 3 ДТП в яких 3 особи отримали травми ( 3 наїзди на пішоходів). Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити у небезпеку на дорозі.
 
Особливо важливо забезпечити такими елементами одяг дітей.
 
Вчора, близько першої години дня, до райуправління звернувся громадянин і повідомив, що у нього викрали автомобіль «Хонда Акорд», чорного кольору.  З його слів, він залишив авто на Броварському проспекті,31. В ході оперативно-розшукових заходів «за гарячим слідом» інспекторами ВДАІ Дніпровського району автомобіль був виявлений і повернутий власникові. Також було затримано  двоє громадян, які перебували у розшуку. Чоловіків доставлено до райуправління.  Також до райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 1 особу; крадіжку -1, хуліганство – 3; за порушення правил зберігання мисливської зброї-1.
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, за 2011 рік задокументовано 273 спроби дачі хабара. За цими  фактами порушено 7 кримінальних справ. А з початку цього року вже задокументовано 4 спроби дачі хабара.
 
До уваги водіїв! В столиці у зв’язку з реконструкцією правобережної транспортної розв’язки мосту ім. Патона обмежено рух транспортних засобів на правосторонніх заїздах-виїздах: закрито до травня 2012 року заїзд автотранспорту з Набережного шосе на міст ім. Патона при русі у напрямку мосту метро. Водіям, що рухаються по Набережному шосе у цьому напрямку, аби потрапити на Лівий берег, ДАІ радить користуватися Дарницьким залізнично-автомобільним мостовим переходом.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії  483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

 

You may also like...