Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 22.01.2012

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6302 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 18осіб. У правопорушників вилучено  пістолет, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 407набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб. Вилучено 20,6 кг наркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано86 дорожньо-транспортних пригод, в яких 17 осіб загинули та 113 – травмовані.
У селищі Калуського району Івано-Франківської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 77-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя та жителя села зазначеного району (1987, 1993 р.н.). Попередньо встановлено, що вони вночі 19 січня, з метою крадіжки, проникли до будинку потерпілого, але були застигнуті господарем, й вбили його сокирою та дерев’яною палицею.
 
У місті Тернопіль в результаті реалізації оперативної інформації затримано 45-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж останніх трьох місяців вивіз за кордон трьох жительок указаного міста (1989-1992 р.н., усі без постійного місця роботи), де продав їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.
 
21 січня у місті Кіровськ Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного іноземного громадянина (в Україні перебуває в гостях). Попередньо встановлено, що він увечері 20 січня в зазначеному місті в будинку 25-річного громадянина, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв господарю ножове поранення шиї (госпіталізовано).
 
Вчора у місті Южноукраїнськ Миколаївської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох іноземців (1978, 1990 р.н., мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що вони напередодні в зазначеному місті скоїли ряд крадіжок особистого майна громадян (частину викраденого вилучено).
 
У місті Сєверодонецьк Луганської області на вулиці затримано 38-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 10 кг макової соломки.
 
На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони впродовж останніх двох років не оприбуткували та привласнили кошти, отримані за наданні послуги з перевезення пасажирів на суму понад 984 тис. гривень. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
 
На Кіровоградщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у минулому році завищив вартість та обсяги виконаних робіт з ремонту адміністративної будівлі сільської ради, унаслідок чого привласнив понад 105 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення).
 
На Львівщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючого поліклінікою – голову комісії медичних оглядів. Він вимагав та отримав 2,2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за прискорення проходження медичного огляду. Задокументовано ще 15 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 11 тис. гривень. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
В Чернівецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства. Він у минулому році надав до райдержадміністрації фіктивні акти виконаних робіт з підготовки грунту і висадки садженців. У результаті цього підприємство незаконно отримало дотацію з бюджету в сумі понад 148 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364-1 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою й службове підроблення).
 
УК
 

You may also like...