За вбивство жінки та її вагітної доньки нелюдів засудили до 15 років позбавлення волі

Майже два роки тривали судові слухання у справі вбивства двох жительок Херсонщини. І нещодавно Бериславський районний суд засудив до 15 років позбавлення волі рідних братів, які скоїли жорстокий злочин.

Вбивство сталося у червні 2010 року у м.Берислав. Тоді під час гасіння пожежі в будинку було знайдено тіло власниці – 68-річної пенсіонерки. Міліціонери оглянули двір і в кущах за будинком виявили тіло її 29-річної доньки зі слідами насильницької смерті. У жінки були численні різані рани голови. Як встановила експертиза, смерть пенсіонерки теж була насильницькою – вона померла в результаті механічної асфіксії. Цей злочин приголомшив жителів маленького містечка ще й тому, що загибла молода жінка була вагітною.

Правоохоронці провели подвірний обхід, опитали сусідів та знайомих загиблих і встановили наступне. Виявляється, мати і донька зловживали спиртним та часто збирали у себе сумнівні компанії. Так було і у день злочину. Сусіди бачили, як до жінок приїжджали двоє чоловіків. Місцеві жителі впізнали їх. То були двоє братів, 22-х і 30-ти років, які раніше жили у Бериславі, а потім переїхали до іншого району. Відшукати підозрюваних було нелегко. Міліціонери з’ясували, що чоловіки постійно переїжджали, працювали по найму на полях. Завдяки дільничним, братів знайшли в одному з районів, де вони переховувались у знайомих. Чоловіків доставили до Бериславського райвідділу міліції і вони дали свідчення.

Чоловіки пояснили, що приїхали до знайомих жінок, щоб разом пом’янути свою матір, яка загинула кілька місяців тому у пожежі. Під час вживання спиртного донька казала погані речі про загиблу, чим образила молодшого з братів. Щоб помститися, 22-річний раніше судимий вдарив молоду жінку ножем у голову. Та вибігла з дому, чоловік побіг слідом за нею. Наздогнавши її, він затягнув вагітну у нежилу будівлю, повалив потерпілу на землю і завдав ще кілька ударів каменем по голові. В цей час старший брат, щоб прибрати небажаного свідка, задушив пенсіонерку. Потім підпалив простирадло, замкнув двері і вибіг з дому. Зловмисники сподівалися, що будинок вибухне і усе знищить. Після скоєння злочину брати намагалися сховатися у знайомих, перечекати кілька днів, а потім втекти з області. Але працівники міліції відреагували оперативно. Були порушені кримінальні справи за ч.2 ст.115 Кримінального Кодексу України “Умисне вбивство” та за ч.2 ст.194 “Умисне знищення або пошкодження майна”. Наступні 15 років свого життя убивці проведуть за ґратами. Крім того, на користь держави вони мають сплатити 22 тисячі гривень судових витрат за проведення експертиз.

СЗГ УМВС України в Херсонській області
 

You may also like...