Сертифікат моряка можна було отримати за хабар

Працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в м. Севастополі постійно проводять заходи щодо протидії корупційним проявам та хабарництву посадовців різних рівнів. Особлива увага приділяється виявленню та припиненню вказаних негативних явищ у сфері освіти.

На днях працівники УДСБЕЗ УМВС припинили протизаконну діяльність 58-річного хабарника, який очолював кваліфікаційну комісію інспекції з питань підготовки та дипломування моряків. Цей громадянин одночасно являвся директором комерційного підприємства, що навчає моряків.

Так, до УДСБЕЗ надійшла оперативна інформація про те, що зловмисник впродовж тривалого часу вимагає та отримує хабарі за позитивну здачу іспитів та отримання морських сертифікатів.

Інформація знайшла своє підтвердження. Було встановлено, що хабарник отримує гроші не тільки у севастопольських моряків, до нього звертаються і жителі Миколаєва, Керчі, Херсону. Отримати сертифікат та скласти іспити моряки без хабара не могли. Сума хабара за отримання морського сертифікату складала 2 000 доларів США.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України в м. Севастополі Андрій Тарасенко, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів зловмисник був затриманий «на гарячому» під час отримання чергового хабара. Цього разу він вимагав гроші за оформлення сертифікату про закінчення курсів з підготовки за програмами «Штурман 3-го класу» та «Навчальна підготовка та інструктаж з безпеки» без фактичного навчання слухача на вказаних курсах.

В ході огляду у хабарника виявлено та вилучено гроші в сумі понад 10 тисяч гривен та 2 000 доларів США.

Наразі прокуратурою міста стосовно зловмисника порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368 (отримання хабара) КК України. Триває слідство.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в м. Севастополі

 

You may also like...