Поки чоловік хворів – «отримав» кредит на 10000 гривень

Як повідомила «УК» Євгенія Думчикова, співробітник СЗГ УМВС України в Сумській області, у Кролевці співробітники Державної служби боротьби з економічними злочинами затримали трьох місцевих жителів, які за допомогою викраденого паспорту оформили кредит у банку на 10000 гривень. Цікаве було те, що паспорт належав іншому чоловікові, який в цей час знаходився в лікарні прикутий до ліжка.

До Кролевецького райвідділу міліції звернулась схвильована жінка. Вона показувала міліціонерам листи з банку, де було зазначено, що її чоловік оформив кредит на 10000 гривень. «Розумієте, в цей час він знаходився в лікарні, – розповідала жіночка, – з інфарктом. І саме тоді був оформлений кредит та ще й в Шостці». Тоді правоохоронці запитали, чи не втратив він паспорт. І виявилось, що так. Коли її чоловік надходив до лікарні, в нього забрали документ для оформлення, а вже після виписки знайти не змогли. Із заявою про пропажу вони звернулись до паспортного столу і їм видали вже новий паспорт.

Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Кролевецького райвідділу міліції почали проводити перевірку. В них було фото, яке використали зловмисники. Та як найти цього чоловіка? Єдина зачіпка була в тому, що крадіжка документа і подальший злочин починався з лікарні. Тож, фотографію показували саме там і знайшлась людина, яка впізнала чоловіка. Одночасно перевіряли і всіх медичних співробітників, хто знаходився на чергуванні в день, коли надійшов хворий.

І вже незабаром, робота дала свої результати. Правоохоронці затримали трьох чоловіків, один з яких співробітник лікарні. В кабінеті слідчого затримані розповіли, як саме скоїли злочин. При доставлені хворого, фельдшер взяв у нього паспорт для оформлення в лікарню. Невідомо, чим він тоді керувався, та факт залишається фактом: викрав документ і передав своїм знайомим для подальшого оформлення кредиту. В своєму місті було небезпечно вчиняти такі дії, тому поїхали у Шостку. В одному з магазинів оформили споживчий кредит та відразу купили холодильник та пральну машину. Їх продали практично на порозі. Всього зловмисники отримали 7 тисяч гривень. Гроші поділили між собою та витратили на розваги.

Сьогодні стосовно всіх трьох «винахідників» порушена кримінальна справа за ч. 1. ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів», ч.1,3 ст. 358 «Підроблення документів» та ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального Кодексу України. Правоохоронці продовжують перевірку на можливість скоєння ними ще подібних злочинів. Та, те що вони вже скоїли, може їм загрожувати до 5 років позбавлення волі.

УК

You may also like...