Днепропетровская шайка похищала коммерсантов и требовала деньги за их освобождение

Покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років можуть отримати учасники міжнародної організованої злочинної групи (ОЗГ) , яка викрита  працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) ГУМВС України в Дніпропетровській області.  Днями кримінальну справу, порушену за ст. 189 (Вимагання),  ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 263(Незаконне поводження зі зброєю, бойовими     припасами або вибуховими речовинами ) КК  України спрямовано до суду.

Як повідомив заступник начальника обласного УБОЗ Олексій Харкевич, троє приятелів – громадяни країн близького зарубіжжя –  мешкали на території обласного центру. Примітним було те, що 44-річний лідер угруповання вже засуджувався до 15 років позбавлення волі та тільки  у минулому році вийшов на свободу. Ще один зловмисник розшукувався правоохоронними органами Російської Федерації за викрадення людини. 

Ця трійця чомусь вирішила, що заняття  зухвалим криміналом на території України зійде їм з рук. Упродовж осені 2011 року «бригада» промишляла вимаганнями та незаконним позбавленням волі підприємців – колишніх своїх земляків. Суми, які жадали отримати від них рекетири, коливалися від десятків тисяч гривень до п’ятдесяти тисяч доларів США. У вигляді аргументів, що засвідчували серйозність намірів, зловмисники демонстрували потерпілим цілий арсенал вогнепальної зброї.

Отримавши інформацію про дуже небезпечне та озброєне ОЗГ,  дніпропетровські  убозівці  встановили особи учасників  групи та задокументували їх противоправну діяльність. Оперативники здобули докази причетності злочинців до низки кримінальних епізодів, про деякі з них   потерпіли через боязнь розправи не  повідомили правоохоронців. 

Під час затримання та обшуків у членів ОЗГ вилучено п’ять пістолетів, двоствольний обріз мисливської рушниці та набої…

Наразі слідство по справі закінчено і крапку в ній  повинен поставити  суд. Залишається сподіватися, що Феміда  належним чином оцінить кримінальну діяльність усіх фігурантів знешкодженого злочинного угрупування.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...