Затримано братів, яких підозрюють у скоєнні резонансного вбивства лікаря

Працівники  Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області затримали двох осіб, які підозрюються в скоєні тяжких злочинів. Серед  них   вбивство головного лікаря районної лікарні, скоєне восени 2010 року. 

Як розповів начальник обласного УБОЗ полковник міліції Василь  Телиця, цей злочин  викликав великий суспільний резонанс. За даним фактом порушено кримінальну справу за ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Для  розкриття зухвалого злочину залучались найкращі оперативники служби.  

Правоохоронці затримали двох братів, які  раніше   вже попадали у поле зору стражів порядку.  На початку 90-х років   вони  притягувались до кримінальної відповідальності за скоєння низки тяжких злочинів. Зокрема, вчинили груповий опір із застосуванням вогнепальної зброї, в результаті чого було поранено працівника міліції. Наразі затримані обґрунтовано    підозрюються у вбивстві головного лікаря  районної лікарні під час розбійного нападу, що мав місце  два роки тому.

У ході  затримання бійцями «Соколу» один із фігурантів вчинив активний фізичний опір. Але це  йому не допомогло…

За словами Василя Телиці, встановлено, що брати причетні до діяльності  банди, яку   убозівці знешкодили  ще влітку 2011 року, і справу по ній  днями спрямовано на розгляд суду. На рахунку п’ятьох  її учасників,  затриманих раніше, бандитизм,  скоєння  розбійних нападів, незаконне володіння вогнепальною зброєю, тощо.

Угрупування мало багатий кримінальний досвід та  діяло  на території  м. Львова та Львівської області понад 5 років. Зловмисники  використовували маски та вогнепальну зброю, а нальоти супроводжувалися особливою зухвалістю: над потерпілими жорстко знущались, використовуючи  праски та  кип’яток. 

За оперативною  інформацією,   частина банди  встигла «наслідити» ще і на території сусідньої Польщі, де окремі учасники  "промишляли" грабіжницькими нападами на туристичні автобуси, за що і були затримані тамтешньою поліцією та вже  відбули покарання.

На даний час слідство по справі триває. Затримані брати  перевіряються на причетність до інших тяжких злочинів.
                                       
Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...