Наиболее резонансные преступления и происшествия в Украине на 30.05.2012

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9136 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 325 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб. Вилучено 8,4 кг наркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95дорожньо-транспортних пригод, в яких 17 осіб загинули та 105 – травмовані.

У місті Полтаві 29 травня до міліції на телефон спецлінії “102” зателефонував 24-річний місцевий житель, адміністратор приватної фітнес-студії та заявив, що до приміщення вказаної студії зайшов невідомий, який почав погрожувати вчинити вибух. Вжитими заходами правопорушника затримано. Ним виявився 28-річний безробітний місцевий житель. Проведеним обстеженням вибухонебезпечних предметів не виявлено. Евакуація не проводилася.

У Голосіївському районі міста Києва затримано 23-річного місцевого жителя, адміністратора нічного клубу, у квартирі за місцем проживання якого вилучено 20 г амфетаміну та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

У Волинській області працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили проректора одного з вищих навчальних закладів. Він вимагав та отримав неправомірну винагороду в сумі 17 тис. грн. від старости однієї з навчальних груп указаного інституту за успішне складання державного іспиту студентами згаданого навчального закладу. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.368-3 (комерційний підкуп службової особи, юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора державного підприємства. Він упродовж 2006-2011 років, без оформлення договору, надавав ряду суб’єктам підприємницької діяльності дозвіл на використання матеріально-технічної бази вказаного інституту для проведення клінічних випробувань лікарських засобів. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 747 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Запорізькій області працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили чотирьох приватних підприємців. Вони у 2010 році підробили 50 купюр Національного банку України номіналом 500 грн., якими розрахувалися з товариством з обмеженою відповідальністю за придбаний товар. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.199 та ч.2 ст.209 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї й легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) КК України.

«УК»

You may also like...