За пять месяцев этого года в Киеве совершено 182 угона

В столиці найчастіше викрадали  автівки уночі та по суботах. Найпопулярнішими моделями у крадіїв залишаються  – «ВАЗи», «Toyota», та «Lexus»

За 5 місяців нинішнього року в столиці було зареєстровано 182 незаконних заволодіння транспортними засобами, з яких працівниками ДАІ було розкрито 83.

У викрадачів, як і  раніше особливою популярністю користуються  «ВАЗи», з початку року співробітники ДАІ зареєстрували 38 викрадень. Друге місце зайняли автомобілі марок – «Лексус» та «Toyota», по 19 викрадень, а на третьому – «Mitsubishi», зафіксовано 17 випадків. На четвертому місце опинилися автомобілі марки «Шкода»  – 10 незаконних заволодінь.

Як правило, автовласники лишалися своїх транспортних засобів вночі. Саме у цей час доби, було викрадено 141 автівку, удень лише – 41.  Частіше всього автівки викрадали  у суботу – 46, середу – 39, вівторок – 30 та    п’ятницю-29.

З проспекту Героїв Сталінграду зафіксовано найбільше незаконних заволодінь автотранспортом, а також на вулицях: Лисківська, Прилужна, бульвар Лесі Українки, Анни Ахматової та Княжий Затон.

Аби запобігти викраданню та уберегти авто від незаконних заволодінь столична Державтоінспекція радить водіям скористатися наступними порадами:

1. Не залишайте ключі в замку запалювання;
2.  Виходячи з авто, ні в якому разі не забувайте його закривати і ставити на сигналізацію;
3.  Не залишайте автівку на вулиці на тривалий час, по можливості зберігайте авто на охороняємих стоянках;
 
4.  Не провокуйте крадіїв – ні в якому разі не залишайте в машині документи, гроші та інші цінні речі.

Запам’ятайте! Якщо у вас викрали автомобіль, необхідно негайно зателефонувати за номером «102» і повідомити про це, вказавши державний номер автомашини, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Своєчасне звернення до міліції збільшує шанси знайти авто. 

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...