Бухгалтер ужгородського благодійного фонду привласнила 201 тисячу гривень

Днями прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк видав постанову про відкриття кримінальної справи відносно виконуючого обов’язки головного бухгалтера Благодійного фонду «Муніципальна лікарняна каса» щодо зловживання службовими особами повноваженнями та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364-1, ч.2 ст.366 КК України.

Як виявилося, пані, яка виконувала обов’язки головного бухгалтера Благодійного фонду «Муніципальна лікарняна каса», протягом трьох останніх років роботи в першу чергу мала на гадці свої власні інтереси. Так,  щомісяця вносила завідомо недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу та відомостей нарахування і виплати собі заробітної плати щодо розміру основної та додаткової заробітної плати,  які у  подальшому підписувала, скріплювала печаткою і передавала для оплати у відділення ПАТ «Укрсоцбанку» на особистий рахунок. Таким чином кошти благодійного фонду, які мали б спрямовуватися на забезпечення належного медичного обслуговування хворих, осідали в кишені нечистого на руку бухгалтера. Загалом спритній пані  вдалося незаконно привласнити майже 201 тисячу (!) гривень.

Невдовзі спритниці доведеться відповісти за скоєне перед законом, повідомила прокурор прокуратури м.Ужгород Олександр Іванина.

Закарпаття онлайн
 

You may also like...