Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 06.08.2012 г.

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю ВЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6691 заяв про злочини.  

За незаконне зберігання зброї затримано одну особу. У правопорушника вилучено пістолет.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 99 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 123 – травмовані.

У Монастирищенського районі Черкаської області 40-річний місцевий житель, без постійного місця роботи, раніше судимий, у своєму будинку під час раптово виниклої сварки пострілом з пістолета ТТ поранив у груди жителя міста Монастирища, унаслідок чого останній по дорозі до лікарні помер. Зловмисника затримано. Зброю вилучено.

На Кіровоградщині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 49-річну жінку, без певного місця проживання й роботи, раніше судиму. Попередньо встановлено, що вона  напередодні ввечері в лісосмузі на околиці одного із сіл під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем убила чоловіка.

У місті Куп’янську Харківської області працівники міліції затримали зо-річну місцеву жительку без постійного місця роботи. Як з`ясували правоохоронці, вона кілька днів тому в квартирі одного із жителів міста під час сварки з ним, в стані алкогольного сп`ягніння, ножем убила господаря.

У місті Суходільську Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 1 серпня в покинутому будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв каменем убив громадянина.

На Волині працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили одного з керівників районного управління Держкомзему  та начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства цього ж району. Вони незаконно видали двом громадянам висновки щодо відведення їм земельних ділянок загальною площею 0,24 га (відносяться до земель лісового фонду), які в подальшому були приватизовані. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму 216 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Луганщині працівниками Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї з селищних рад Слов’яносербського району. Він у минулому році одноосібно прийняв рішення й безоплатно передав товариству з обмеженою відповідальністю меліоративну систему зрошення. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму майже 204 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Харківщині працівниками Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника декана одного із ВУЗів області. Він вимагав та отримав 20,6 тис. грн. хабара від двох жителів міста Харкова за вирішення питання щодо їх вступу до вказаного навчального закладу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Закарпатті викрито тимчасово виконуючого обов’язки начальника механізованого зерносховища одного з державних підприємств. Він у період з вересня 2010 року по квітень 2011 року не забезпечив належних умов зберігання 101 тонни зерна пшениці Держкомрезерву України, яке знаходилося в нього на відповідальному зберіганні, чим завдав збитків державі на суму понад 171 тис. гривень. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). 

«УК»

You may also like...