Затримано подільника у гучній справі про корупцію в рядах Федерації профспілок України

Нагадаємо, що нещодавно прокуратурою м. Києва за матеріалами Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України порушено кримінальну справу відносно службовця одного з підприємств Федерації профспілок України за одержання від підприємця неправомірної вигоди у сумі 305 тис. доларів США. Про це йдеться в повідомленні  Прес-служби ГУБОЗ МВС України

За кругленький гонорар чоловік обіцяв вирішити питання щодо укладання договору оренди нежитлових приміщень загальною площею 252 кв. м. та земельною ділянкою площею 0,24 га, розташованими в Подільському районі столиці, де підприємець хотів відкрити автомайстерню.

Тоді справу було порушено за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч. 4 с. 27 (види співучасників) та ч. 2 ст. 369 (давання хабара) Кримінального кодексу України.
 

Спільними зусиллями оперативників та слідчих зібрано достатньо доказів того, що службовець діяв не самостійно. Він залучив до грандіозного шахрайства свого приятеля – головного фахівця того ж приватного акціонерного товариства.

Днями подільника було затримано, до речі, при ньому виявлено посвідчення радника голови Федерації професійних спілок України на його ім’я.

Відносно зловмисника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, яку об’єднано з раніше порушеною справою в одне провадження.

Учасникам корупційної шахрайської схеми загрожує тривале позбавлення волі з конфіскацією майна.

 «УК»

 


You may also like...