Службові особи ТОВ не сплатили до бюджету 4,5 млн. гривень акцизного податку.

Своєчасне надходження коштів до бюджету – це запорука економічної безпеки держави, і досить значну роль у цьому відіграють податки, які сплачуються до бюджету від здійснення різних видів господарської діяльності. Левову частку збору податків та інших обов’язкових платежів у загальному обсязі надходжень забезпечують підприємства паливно-енергетичного комплексу Полтавської області.

В той же час у порівнянні з іншими сферами економіки паливно-енергетичний комплекс є найбільш вражений кримінальними проявам, адже значний відсоток паливно-мастильного ринку перебуває в «тіні».

Тому саме на протидію незаконному виробництву та обігу паливно-мастильних матеріалів, забезпечення надходжень акцизного податку до Державної скарбниці спрямованні зусилля підрозділів податкової міліції області.

Так у ході проведення оперативних заходів встановлено, що службові особи одного з товариств області основним видом діяльності якого є виробництво продуктів нафотоперероблення, з метою ухилення від сплати акцизного податку, зловживаючи службовим становищем по бухгалтерській та податковій звітності відображали реалізацію паливно-мастильних матеріалів, як операції з продажу компонентів дизельного та автомобільного пального, які не являються підакцизним товаром.

Використовуючи зазначену схему мінімізації податкових зобов’язань службові особи товариства ухилися від сплати до бюджету акцизного податку на суму більше 4,5 млн.грн.

Наразі за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ порушена кримінальна справу. Вживаються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків/

Скобельський Дмитро, прес-офіцер УПМ ДПС у Полтавській області 

You may also like...