В Харківській області УБОЗівці затримали голову сільради, який вимагав «відкат»

Як повідомили «УК» в  Прес-службі ГУБОЗ МВС України , Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Харківській області викрили голову однієї з сільрад, який за видачу довідки вимагав 17,5 тис. грн. хабара.

 Так, до УБОЗу звернувся мешканець м. Харкова з проханням прийняти міри до голови однієї з селищних рад Слобожанщини, який вимагав «мзду» за надання довідки, необхідної для страхового відшкодування. За видачу заявнику документу посадовець зажадав 30 відсотків від суми страхового випадку, що склало 17,5 тис. грн.

У ході проведення перевірки інформація підтвердилась та обранець був затриманий у своєму службовому кабінеті, де при проведенні огляду робочого місця вилучено пластикову картку, на яку заявник перерахував зазначену чиновником суму.

Відносно здирника прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У справі ведеться досудове слідство, а голову сільради затримано у порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України. 

«УК»

You may also like...