О наиболее резонансных преступлениях и событиях в Украине на 22.09.2012 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України,  упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8944 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1 кг вибухівки та 490 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено 13,8 кгнаркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинула та 110 – травмовані.

У Харківській області в одному з селищ на подвір’ї покинутого домоволодіння було знайдено з відчленованою головою тіло 73-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 71-річного жителя міста Харкова. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного селища під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив потерпілого, після чого сокирою відрубав голову.

У Дніпропетровської області 29 березня цього року було скоєно крадіжку з приміщення редакції однієї з газет. Вжитими заходами за скоєння цього злочину правоохоронцями викрито раніше затриманого за аналогічні злочини 39-річного місцевого жителя.

У місті Луганську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали 26-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 8 вересня на вулиці вказаного міста під час раптово виниклої сварки розбитою пляшкою заподіяв тілесні ушкодження 26-річному місцевому жителю. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України.

У місті Луганську на вулиці працівники міліції затримали 61-річного місцевого жителя, раніше судимого, у якого вилучено 300 г вибухівки.

У Великоолександрівському районі Херсонської області правоохоронці затримали 35-річного безробітного, у будинку за місцем проживання якого вилучено 500 г вибухівки.

У Чигиринському районі Черкаської області працівники міліції затримали 40-річного безробітного, у будинку за місцем проживання якого вилучено гранату Ф-1.

У місті Чернігові на вулиці правоохоронці затримали 65-річного місцевого жителя, у якого вилучено пістолет ТТ та 16 набоїв до нього.

У місті Одесі на вулиці працівники міліції затримали 42-річного жителя міста Балти Одеської області, у якого вилучено 1 кг амфетаміну.

На Кіровоградщині працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря однієї з центральних районних лікарень. Він у минулому році підробив документи про начебто передачу на ремонт товариству з обмеженою відповідальністю ультразвукового апарата, призначеного для кардіологічних досліджень хворих, придбаного лікарнею за державні кошти (фактично не передавався), а в дійсності вказаний апарат, вартістю 123 тис. грн., привласнив. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Харківщині працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з ТОВ. Він у минулому році підробив договір щодо отримання від фермерського господарства верстата для сушіння насіння соняшника (фактично не поставлявся), унаслідок чого привласнив 107 тис. грн. зазначеного товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.191 та ч.1 ст.364 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жительку Краснодонського району. Вона, у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу вУкраїні”, в одному з селищ зазначеного району в приміщенні кафе приватного підприємства організувала та здійснювала надання платних послуг у сфері грального бізнесу. Гральне обладнання вилучено. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203-2 (зайняття гральним бізнесом) КК України.

«УК»

You may also like...