Киянин, що скоїв чотири озброєні напади на столичні банки, відповідатиме у суді

Прокуратура Дарницького району Києва направила до суду кримінальну справу стосовно киянина, котрого було затримано 25 червня під час розбійного нападу на філію «Правекс-Банка» на проспекті Бажана (ч. 2 ст. 187 КК України – розбій).

Як повідомили «УК» Прес-службі прокуратури Дарницького району міста Києва,  у ході розслідування кримінальної справи отримано докази вчинення ним ще трьох розбійних нападів на банківські установи в Дарницькому районі Києва.

Обставини справи:

При вчиненні розбійних нападів зловмисник використовував пістолет «Сафарі РФ-420», споряджений патронами кільцевого запалювання калібру 4 мм «Флобер», з якого поранив трьох охоронців.

У грудні минулого року 23-річний киянин напав на відділення Київського управління ПАТ «УкрСиббанку», де пострілом із пістолета поранив у ногу охоронця та забрав з каси 12 тис. грн й 800 доларів США.

Під час пограбування відділення ПАТ «Правекс-Банк» у травні цього року він двічі з пістолета вистрілив у праве й ліве плече охоронця та викрав з банку 10 Євро, 3,3 тис. доларів США, 30 тис російських рублів та 5,7 тис. грн.

Ще два озброєні напади на відділення «Правекс-Банку» зловмисник вчинив у червні та липні. У цих випадках для залякування співробітників установи він стріляв у стелю та підлогу.

Під час останнього розбійного нападу йому вдалося викрасти 2 033 грн.

 Коли забирав гроші з каси, до зали увійшов охоронець, котрий став чинити йому опір та стріляти із пістолета.

Намагаючись втекти з місця злочину, він взяв у заручники співробітницю банку та намагався прикритися нею від пострілів охоронця.

Під час стрілянини охоронця було поранено, а зловмисника затримано.

Загалом за півроку у такий спосіб йому вдалося заволодіти банківським коштами на суму майже 200 тис. грн.

Довідково:

Кримінальним Кодексом України за такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

 «УК»

You may also like...