Кримінальну справу закарпатського «декана-хабарника» спрямовано до суду

Як повідомили «УК» в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, До суду скеровано кримінальну справу по обвинуваченню декана одного з вищих навчальних закладів Закарпаття, який вирішував за гроші питання щодо здачі студентами навчальних сесій та державних іспитів.

Нагадаємо, що справу прокуратурою Закарпатської області порушено за матеріалами УБОЗ за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що представник закладу освіти пропонував студентам допомогти здати заліки та іспити під час сесій, а також обіцяв владнати усі можливі перепони, що можуть виникнути при складанні державних іспитів. Звичайно, не безкоштовно.

 

Розібратися в питаннях збереження архітектурної старовини буде важко, якщо ми не спробуємо якось каталогізувати наявні пам’ятки. Хоча би за типом споруди: церква перед нами, палац, костел чи фортеця. Туристи, які мандрують у Закарпаття, Тернопільщину та Львівщину. найбільше полюбляють замки, тому з них і почнемо.

 

Погорів хабарник під час одержання гонорару у розмірі 2,4 тис. доларів США.

Наразі, за таку «допомогу» студентам нечистому на руку професору загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні  посади  чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

УК

 

You may also like...