Житомирянка не дозволила себе пограбувати і «здала» зловмисника в міліцію

У Житомирі бійці «Беркута» затримали молодика, який спробував посеред вулиці вирвати з рук жінки сумочку.

44-річна житомирянка поверталася додому з роботи близько шостої вечора. На молодика, який йшов назустріч їй у насунутому по самі очі капюшоні і тримаючи руки в кишенях куртки, навіть не звернула уваги. А той, ледве розминувшись з нею, раптом різко обернувся і зі всієї сили смикнув з рук жіночу сумку.

От тільки жертва виявилася не з боязких і, всупереч очікуванням грабіжника, сумки з рук не тільки не випустила, але і стиснула пальці ще сильніше. Незнайомець скоїв ще кілька невдалих спроб усе ж таки перетягнути здобич до себе. Тим часом жінка отямилася від раптового шоку, і вже було зібралася оголосити на всю округу про замах на її речі. Але грабіжник-невдаха сумку зі своїх рук випустив і, як ні в чому не бувало, рушив в протилежну сторону.

Проте жінка рішуче набрала номер «102» і поділилася своїм обуренням з правоохоронцями. Благо, недалеко від місця події патрулював черговий наряд «Беркута», який, почувши по радіозв’язку орієнтування на горе-грабіжника, в лічені хвилини дістався до заявниці. Жінка показала, в яку сторону попрямував її кривдник. Вже через десять хвилин у міліцейській патрульній машині опинився той, у кому потенційна жертва впізнала зловмисника.

За таких обставин бійці «Беркута» доставили затриманого до Богунського райвідділу міліції, де міліціонери встановили його особу, до речі, доволі їм знайому. 22-річний житомирянин раніше вже мав проблеми із законом і притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння подібних злочинів.

– В даному випадку жінка, на яку тільки спокусився грабіжник, одним повідомленням в міліцію змогла запобігти подальшим можливим грабежам, які, у свою чергу, міг вчинити затриманий, – говорить командир спецпідрозділу «Беркут» Микола Юхимчук.

Підтримуючи його коментар, хочеться нагадати про випадок, який не так давно мав місце на Житомирщині. Тоді мешканка Романова, у якої грабіжникові не пощастило відібрати сумочку, розповіла про те, що трапилося, хіба що чоловікові за вечерею. А тим часом жертвами того ж зловмисника в один вечір стали ще три мешканки райцентру. І тільки остання з них повідомила про грабіж у міліцію. Затримати його правоохоронцям вдалося лише через кілька днів.

Міліція не втомлюється нагадувати громадянам: щоб не стати жертвою зловмисника, дотримуйтесь елементарних правил безпеки. А якщо з вами вже трапилася або могла трапитися така неприємність, негайно повідомте про це в найближчий райвідділ міліції або за телефоном «102». За статистикою, близько 85% вуличних злочинів розкриваються за «гарячими слідами».

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області
 

You may also like...