У Сумській області затримано грабіжників

Працівники Державтоінспекції Сумщини затримали двох чоловіків, які відкрито заволоділи продуктами харчування в двох магазинах Тростянецького району

  Інспектори ДПС взводу із забезпечення супроводження отримали повідомлення від чергового Управління ДАІ про злочин, що був скоєний у Тростянецькому районі, і можливий рух транспортного засобу із грабіжниками до обласного центру. Двоє молодиків відкритим шляхом заволоділи продуктами харчування в кількох магазинах району. Вони робили замовлення, складали продукти до пакету і, не розрахувавшись, швидко втікали на автомобілі. Подібну продовольчу операцію вони провернули щонайменше двічі (перше повідомлення правоохоронці отримали о 16.25, наступне, менше, ніж за годину), і попрямували додому до Сум.

   На в’їзді до обласного центру інспектори ДАІ помітили білий мікроавтобус, який за зовнішніми ознаками був схожий на транспортний засіб, описаний потерпілими. Працівники ДАІ подали жест про зупинку мікроавтобуса, але водій не спішив виконувати вимогу правоохоронців, натомість збільшив швидкість та продовжив руху. Працівники ДАІ розпочали переслідування, ввімкнувши проблискові маячки та спеціальні звукові сигнали. За лічені хвилини мікроавтобус з правопорушниками було затримано. Як з’ясувалось згодом, один з молодикі! в заходив до магазину, замовляв продукти харчування, причому асортимент замовлення був досить широкий, від муки та цукру до солодощів, кави, м’ясних виробів, розраховуватися не квапився, натомість хутко вибігав з магазину та сідав до машини, де його чекав водій. Крім продуктів харчування молодики в іншому з магазинів прихопили й пляшку коньяку, та не з дешевих, а п’ятизіркового.

   Зі слів одного із затриманих, а ними виявилися двоє молодих людей 1987 року народження, один – мешканець Сум, інший – Сумського району, піти на злочин його наштовхнув голод, от тільки чому він вирішив втамувати його в такий спосіб з’ясується вже слідством. Апетити молодиків коштували власникам магазинів близько тисячі гривень, самим грабіжникам відкрите викрадення чужого майна або грабіж згідно санкції статті 186 Кримінального Кодексу України може обійтися штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів дох! одів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

 Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

(за інформацією прес-служби ДАІ Сумської області)

You may also like...