Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 20.05.2013

 

За 18-19 травня співробітники столичної ДАІ виявили 1123 порушення правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 564 відхилення від правил. За керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 78 водіїв.  За вихідні дні в столиці зареєстровано дев’ять ДТП, в яких десять осіб отримали травми. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

В столиці зареєстровано п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами: так, у Голосіївському районі невідомі викрали «ВАЗ 2121», зеленого кольору, н.з. АА7304СА, 1991 року випуску. У Дарницькому районі незаконно заволоділи «ВАЗ 21063», синього кольору, н.з. 72841КВ, 1984 року випуску, а от у Солом’янському районі викрали білий «ВАЗ 2101», н.з.ВМ7201АС, 1973 року випуску. Крім того, у Святошинському районі міста невідомі заволоділи автомобілем «ВАЗ 2107», білого кольору, н.з. АА0776МО, 2003 року випуску та автомобілем «ЗАЗ 1102», синього кольору, н.з.17396КЕ, 1994 року випуску. Прийнято міри розшуку. В цей же час, співробітники Державтоінспекції виявили автомобіль «Volkswagen», що перебував у розшуку.

За вихідні дні співробітники ДАІ затримали двох осіб за нанесення тілесних ушкоджень іншим громадянам. В Печерському районі міста, інспектори Державтоінспекції затримали чоловіка, який перебував у розшуку за вчинення злочину. А от у Святошинському районі міста інспектори ДАІ затримали двох громадян, які торгували квітами, що занесені до Червоної книги України. Крім того, інспектори ДАІ Оболонського району затримали чоловіка, який навмисно пошкодив автомобіль, що належить іншому громадянину. У Святошинському районі співробітники ДАІ затримали громадянина, який торгував рибою без відповідних документів для цього. В цьому ж районі,працівники ДАІ затримали водія мотоциклу «Yamaha» – під час перевірки з’ясувалося, що мотоцикл на території України незареєстрований, а номерний знак належить іншому транспортному засобу. В Голосіївському районі міста інспектори полку ДПС ДАІ затримали водія автомобіля «Audi A6», свідоцтво про реєстрацію якого значилося у розшуку, а номер кузова автомобіля не відповідав вказаному у свідоцтві. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

ДАІ звертає увагу, що з 20 по 30 травня в столиці проходять профілактичні заходи «Діти вулиці». Співробітники міліції виявлятимуть бездоглядних неповнолітніх, які займаються бродяжництвом і жебрацтвом, а також виявлятимуть осіб, які продають дітям алкогольні та тютюнові вироби, а також втягують неповнолітніх у протиправну діяльність.

В столиці з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, напередодні та під час літніх шкільних канікул, в усіх навчальних закладах Державтоінспекція проведе тематичні уроки, бесіди з правил безпечної поведінки на дорозі. Крім того, інспектори ДАІ посилять нагляд за поведінкою неповнолітніх на дорогах міста – виявлятимуть дітей-порушників правил дорожнього руху. Також, особлива увага приділятиметься перевезенню дітей автомобільним транспортом.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...