Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 03.07.2013

За 02 липня співробітниками столичної ДАІ виявлено 591 порушення Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 282 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 80 водіїв, без необхідних документів керували автіками – 26, порушення правил зупинки і стоянки – 33. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування – 41 водія. Крім того, виявлено 19 пішоходів – порушників.

За минулу добу зареєстровано 6 дорожньо-транспортних пригод (6 наїздів на пішоходів), в яких 8 людей отримали травми. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу. Вчора, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 31 водія.

В столиці, 2 червня зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами: Дарницький район автомобіль «Mercedes-Benz S600», номерний знак АА7245МН, 2003 року випуску, чорного кольору; Деснянський – мотоцикл «Viper Storm», н.з. АА1365АА, 2006 р.в., червоний; Печерський район автомобіль «Lexus RX350», н.з. АЕ0192НВ, 2007 р.в., чорний. Прийнято міри розшуку.

Вчора, співробітники ДАІ виявили 15 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, у Дніпровському районі за крадіжку ноутбуку у громадянки працівники ДАІ затримали чоловіка. Для з’ясування всіх обставин громадянина було доставлено до райуправлінь міліції.
До уваги водіїв! В столиці з 1 по 10 липня 2013 року тривають цільові заходи під умовною назвою «Спецсигнал». Впродовж десяти днів співробітники ДАІ перевірятимуть, як водії виконують вимоги Правил дорожнього руху в частині незаконного встановлення і використання на транспортних засобах спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв. Під час заходів інспектори ДАІ будуть документувати всі без виключення випадки порушень законодавства, в частині використання «спецсигналів». Крім того, перевірятимуться дозволи на встановлення спеціальних сигнальних пристроїв. У разі ознак підробки або закінчення терміну дії – дозволи вилучатимуться, а водії притягатимуться до адміністративної відповідальності. Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...