Чиновник завищив на 2 мільйони вартість робіт в дендропарку «Олександрія»

Суд стягнув із київського ТОВ «Земельна компанія – 2002» 2,11 млн грн. збитків на користь Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Київській області. Про це свідчить рішення Господарського суду Києва від 16 травня.

Цю суму держуправління переплатило фірмі за виконання у 2007 році робіт з ліквідації наслідків забруднення підземних та поверхневих вод і ґрунтів на території державного дендропарку «Олександрія» в Білій Церкві. Фірма облаштувала тимчасовий вертикальний дренаж та інфільтраційну систему, щоб брудна вода не потрапила в р. Рось в районі «будинку лісника».

Факт переплати встановив Оболонський райсуд Києва, який розглядав кримінальну справу проти заступника начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Київській області Івана Негрі та керівника фірми «Земельна компанія – 2002» Тараса Шостака, який також є співробітником Інституту геологічних наук НАН України.

Оболонський суд встановив, що Шостак і Негря завищили обсяг та вартість виконаних робіт на 2,11 млн грн. Однак справа проти них була закрита через сплив строку давності.

Зважаючи на доведеність протиправних дій Шостака і Негрі госпсуд постановив стягнути з фірми збитки.

Власниками ТОВ «Земельна компанія – 2002» є Тарас Шостак, Сергій Тамразов, Ігор Кір’яков та Володимир Круковес.

НАШІ ГРОШІ

You may also like...