Злочини та пригоди на Дніпропетровщині станом на 18 вересня 2013 року

Злочини та пригоди на Дніпропетровщині станом на 18 вересня 2013 року

17.09.2013 о 22.00 до Павлоградського міського відділу міліції з приймального вiддiлення міської лiкарнi надійшло повідомлення, що близько 20 хвилин тому бригада швидкої допомоги у стані алкогольного сп’яніння з ножовим пораненням грудної клітини доставила місцевого жителя, непрацюючого чоловіка 1964 р.н., який пояснив лікарям, що вказане тілесне ушкодження йому спричинив рідний брат. За скоєння злочину встановлений та доставлений до міськвідділу рідний брат потерпілого, місцевий житель 1972 р.н., який 17.09.2013 о 21.30 за місцем свого мешкання в ході спільного розпиття спиртних напоїв, у примiщеннi кухні, під час раптово виниклої сварки, кухонним ножем, який взяв зi столу, наніс один удар у груди своєму братові. Знаряддя злочину – кухонний ніж зi слідами речовини бурого кольору схожої на кров, вилучено. Слідчий відділ вирішує питання про внесення відомостей до ЄРДР з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

17.09.2013 о 20.25 до Дніпровського райвідділу Дніпродзержинського міського управління звернувся чоловік 1981 р.н., який повідомив, що о 17.00 його знайомий, непрацюючий чоловік 1976 р.н., погрожуючи розкладним ножем, заволодiв грошима у сумі 120 грн., мобiльним телефоном та черевиками. Зловмисника затримано та доставлено до райвідділу. Викрадене та знаряддя злочину вилучено. Слідчий відділ вирішує питання про внесення вiдомостей до ЄРДР з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

17.09.2013 о 15.00 до Синельниківського райвідділу міліції телефоном 102 звернулась пенсiонерка 1949 р.н., яка повідомила, що о 13.15 невiдомий вирвав у неї сумочку з гаманцем i грошима та мобільним телефоном. За скоєння злочину «по гарячих слiдах» встановлений та затриманий мiсцевий житель, непрацюючий чоловік 1979 р.н. Викрадене вилучено. Слідчий відділ вирішує питання про внесення вiдомостей до ЄРДР з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

17.09.2013 о 11.30 до Павлоградського міськвідділу міліції по телефону 102 звернулась жінка 1988 р.н., яка повідомила, що 13.09.2013 о 15.30 бiля цвинтаря її знайомий, мiсцевий житель 1983 р.н., вдарив її рукою по обличчю, після чого заволодів мобiльним телефоном. Потерпiла ранiше до міліції не зверталась, так як намагалась повернути своє майно самостiйно. Слідчий відділ вирішує питання про внесення вiдомостей до ЄРДР з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 4 до 6 років.

17.09.2013 о 11.45 до Нікопольського міського відділу міліції по телефону 102 надiйшло повiдомлення вiд лiкаря мiської лiкарнi, що до до них звернувся за допомогою чоловік 1988 р.н. з тiлесними ушкодження у виглядi травматичного поранення руки та ноги. Працівники міліції встановили, що цього дня об 11:30 непрацюючий чоловік 1988 р.н. з хулiганських спонукань з особливою зухвалістю, з пристрою для вiдстрiлу травматичних куль, здiйснив два пострiли в постраждалого, пiсля чого вони перейшли в примiщення магазину, де на очах у продавцiв магазину він ще два рази вистрiлив у чоловіка, чим спричинив йому тiлеснi ушкодження у виглядi вищезазначених поранень. Слідчий відділ вирішує питання про внесення вiдомостей до ЄРДР з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство». Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

В ходi проведення слiдчих дiй за фактом нанесення тяжких тiлесних ушкоджень, що спричинили смерть жителю с. Зелений Гай 1972 р.н., було встановлено, що останнього бригада швидкої медичної допомоги доставила до реанiмацiйного вiддiлення обласної лiкарні. Перед смертю чоловік встиг повідомити медичним працiвникам, що тiлеснi ушкодження йому спричинив невiдомий чоловiк. Проведення оперативно-розшукових заходів дало можливість працівника карного розшуку встановити та затримати знайомого потерпiлого, раніше судимого чоловіка 1974 р.н., який 6.09.2013 о 16.00 на кухнi, за мiсцем мешкання постраждалого, пiд час спiльного розпиття спиртних напоїв, в ходi сварки через те, що померлий нібито почав обвинувачувати зловмисника у крадiжцi його продуктів харчування та грошей, яка переросла у бiйку, нанiс близько 10 ударiв руками i ногами по тулубу та головi, та один удар по головi останнього дерев’яним бильцем вiд дивану. Зловмисника затримано. Слідчий відділу Жовтневого райвідділу міліції відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 10 років.

ГУМВС України в Дніпрпетровській області

 

You may also like...