Двоє росіян іхали через кордон, «нафарширувавши» свої автівки предметами старовини

У минулі вихідні співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками митниці запобігли двом спробам переміщення через українсько-російський кордон предметів старовини.

Автомобіль «Додж» під керуванням 42-річного громадянина Росії прибув у пункт пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, майже опівночі. Водій помітно нервував, на що звернули увагу прикордонники та направили транспортний засіб на смугу руху «червоний коридор». Під час проведення більш детального огляду авто працівники пункту пропуску виявили в салоні автомобіля барсетку. В ній знаходилось 4 монети, а в багажному відділенні у сумці було знайдено 2 персні, 2 ґудзики, 2 кулони та 1 елемент розкладної ладанки. Загалом виявили 18 предметів, які, можливо, мають історичну та культурну цінність.

Ще одного росіянина, який запакував своє авто предметами старовини, затримали на Луганщині. Водій автомобіля «Тойота», 66-річний громадянин Росії, у картонній коробці на задньому сидінні іномарки віз 65 паперових купюр різного номіналу 1898-1912 років. А під заднім пасажирським сидінням та в багажнику автівки він приховав старовинну книгу та ікону. Зі слів порушника, антикваріат він віз в Україну нібито своєму родичу, якій є колекціонером.

Виявлені предмети вилучено для проведення експертизи. // ДПСУ
 

You may also like...