Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 03.10.2013

За 2 жовтня співробітники столичної ДАІ виявили 665 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 278 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 135 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 18; порушення правил проїзду перехресть – 21. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 39 водіїв.

За добу в столиці зареєстровано 2 ДТП, в яких 2 особи отримали травми. Звертаємо увагу водіїв на несприятливі погодні умови. Ранні сутінки, дощ – все це значною мірою ускладнює життя учасникам дорожнього руху. З настанням осіннього періоду на дорогах столиці збільшується кількість нещасних випадків з пішоходами. Одна з головних причин цього – водії не можуть вчасно помітити людину на дорозі.

Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким безпечним атрибутом дітей.

У середу співробітники столичної Державтоінспекції у Дарницькому районі міста затримали чоловіка, який з хуліганських спонукань пошкодив чужий автомобіль. Працівники ВДАІ у Печерському районі столиці затримали водія «Hyundai Accent» у якого вилучили підроблене водійське посвідчення. Крім того, інспектори ДАІ столиці затримали двох чоловіків за незаконне зберігання наркотичної речовини. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

В столиці зареєстровано два факти незаконного заволодіння транспортними засобами: так, у Деснянському районі невідомі викрали «ВАЗ 211440», зеленого кольору, н.з. АА1823РВ, 2011 року випуску. У Солом’янському районі столиці також незаконно заволоділи «TOYOTA LAND CRUISER», чорного кольору, н.з. АА7887МІ, 2012 року випуску. Прийнято міри розшуку. У середу, під час несення служби інспекторами ДАІ Подільського району затримали чоловіка, який нещодавно незаконно заволодів автомобілем «Volkswagen LT 46». Для з’ясування обставин, затриманого доправили до Подільського райуправління міліції. А от у Святошинському районі міста співробітники столичної Державтоінспекції виявили «Mitsubishi Lancer», який нещодавно викрали невідомі особи.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...