Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за 07.10.2013

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ Одещини внесено 210 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

Співробітниками Приморського РВ міста Одеси було викрито раніше засудженого за крадіжку 35-річного Сергія, який, знаходячись у гостях у 60-річної Алли, таємно викрав золоте кільце. Сума матеріального збитку склала 4000 гривень. Наразі розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

До Київського РВ надійшла заява від Марії, 1985 р.н. про те, що невідомий чоловік під загрозою застосування насильства відкрито заволодів її грошима та мобільним телефоном, чим заподіяв шкоду в розмірі 950 грн. Вжитими заходами викрито одесита, 1985 р.н., від якого отримано правдиві свідчення.

Балтські правоохоронці викрили жителя райцентру, який під час раптово виниклої сварки заподіяв тілесні ушкодження 18-річному молодику. Чоловіка відпущено під зобов′язання явки за першою вимогою слідчого.

До Портофранківського відділу міліції надійшла заява від 19-річного Олександра щодо вжиття заходів до невідомої особи, яка шахрайським шляхом, під приводом продажу в Інтернет-мережі мобільного телефону «Айфон 4», заволоділа його грошовими коштами у сумі 2325 гривень. Гроші були переведені на банківську картку одного з банків міста Одеси, але мобільний телефон так і не був отриманий. У ході відпрацювання заяви у скоєнні даного кримінального правопорушення правоохоронцями було викрито 22-річного Олексія, мешканця Луганської області, від якого було отримано правдиві свідчення. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

До Білгород–Дністровського МВ звернулась 57-річна жителька міста з заявою про те, що невідома особа пошкодивши металопластикове вікно проникла до її квартири звідки викрала одяг та золоті прикраси. Проведеними заходами встановлено, що до скоєння вказаного злочину причетний 32-річний син потерпілої, який ніде не працює та вживає наркотичні речовини. Відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 185 КК України (крадіжка), ведеться слідство.

В ході проведення досудового розслідування працівниками Суворовського РВ викрито непрацюючого Ігора, 1987 р.н. Чоловік зізнався, що у серпні поточного року в маршрутному таксі він таємно викрав з сумки 76-річної пенсіонерки паспорт на її ім’я, в якому знаходилися гроші у сумі 200 гривень. Дане правопорушення передбачене частиною 1 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

До чергової частини Приморського районного відділу міліції надійшло повідомлення оператора «102» про те, що по вулиці Базарна в квартирі крадіжка. По приїзду на місце слідчо-оперативної групи відділу на місце надійшла заява від 35-річної Людмили щодо вжиття заходів до не відомої особи, яка шляхом підбору ключа проникла до її квартири та викрала з сейфу золоті прикраси, золоті монети, гроші у сумі 1000 американських доларів, документи на квартиру та норкову шубу. Сума матеріального збитку склала 80000 гривень. В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцями було викрито Юрія, 1984 року народження, від якого надійшли правдиві свідчення. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками частини 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

У Комінтернівському районі при проведенні земельних робіт на власній земельній ділянці житель с. Свердлове виявив артилерійський снаряд калібру 120 мм часів ВВВ. Місце знахідки огороджене та охороняється. Працівниками ДСНС вживаються заходи щодо вилучення та вивезення снаряда для подальшого його знищення.

До Суворовського РВ надійшла заява від начальника служби безпеки торгівельного центру щодо вжиття заходів до невідомої особи, яка таємно викрала з торгівельного залу фотоапарат «Nikon» вартістю 1999 гривень. У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцями було викрито непрацюючого Дмитра, 1985 р.н., від якого надійшли правдиві свідчення у скоєнні даного кримінального правопорушення. Речовий доказ вилучено. 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...