ДБР повідомило ще одну підозру ексвисокопосадовцю ЗСУ, викритому на незаконному збагачені

Державне бюро розслідувань продовжує послідовну роботу та системну протидію незаконному збагаченню посадовців у тому числі, ймовірно, в результаті зловживань із закупівлями в інтересах Збройних сил України.

Працівники ДБР у співпраці з Офісом Генерального прокурора та НАЗК викрили на ще одному факті неправомірних дій колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних Сил України.

Він вніс до щорічної декларації особи, уповноваженої на функції держави за 2022 рік недостовірні дані про наявні у нього та членів його родини активи у розмірі 2 млн гривень.

Йому додатково повідомлено про підозру в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави (ч. 1 ст. 366-2 КК України).

Нагадаємо, що фігуранту вже було повідомлено про підозру у незаконному збагачені (ст. 368-5 КК України)

Встановлено, що чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 млн грн. Зокрема йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Крім того, підконтрольні посадовцю підприємства придбали склад площею 2000 м2 та єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

У березні 2024 року до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 30 млн грн.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

ДБР

You may also like...