Злочини та пригоди на Дніпропетровщині станом на 28.10.2013

Злочини та пригоди на Дніпропетровщині станом на 28.10.2013

26.10.2013 о 11.50 до Нікопольського міськвідділу телефоном звернувся непрацюючий чоловік 1962 р.н. та повідомив, що перебуваючи гостях, о 11.30 господар будинку, непрацюючий чоловік 1970 р.н., спричинив йому ножові поранення. Виїздом на місце встановлено, що останній під час спільного розпиття спиртних напоїв з потерпілим, в ході раптово виниклої сварки на ґрунті ревнощів, кухонним ножем спричинив останньому тiлеснi ушкодження у вигляді 2-х проникаючих колото-рiзаним поранень черевної порожнини. Потерпілого госпiталiзовано до міської лiкарнi. Зловмисник доставлений до міськвідділу. Знаряддя злочину, кухонний ніж, вилучено. Слідчими міськвідділу до ЄРДР внесено вiдомостi за вказаним фактом з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання на строк від 5 до 8 років.

26.10.2013 о 18.30 до Бабушкінського райвідділу телефоном вiд чергового лікаря мiської лiкарні надiйшло повiдомлення, що бригадою швидкої медичної допомоги до приймального вiддiлення вказаного лiкарняного закладу, з тiлесними ушкодженнями у виглядi проникаючого ножового поранення грудної клiтини злiва, доставлений непрацюючий мiсцевий житель 1971 р.н., якого у неконтактному станi було госпіталізовано. За скоєння злочину доставлений до райвідділу та опитаний батько потерпiлого, пенсiонер 1944 р.н., який о 16.30 за мiсцем спiльного мешкання, пiд час спiльного з потерпiлим розпиття спиртних напоїв, в ходi раптово виниклої сварки, на грунтi того, що син протягом 4-х рокiв не працює, кухонним ножем, спричинив останньому вищевказане тiлесне ушкодження. Знаряддя злочину, кухонний нiж, вилучено. Слідчими райвідділу до ЄРДР внесено вiдомостi за вказаним фактом з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Батько затриманий за ст. 208 КПК України. Санкція статті передбачає покарання на строк від 5 до 8 років.

Вранці 26.10.2013 до Красногвардійського райвідділу Дніпропетровського міського управління телефоном звернувся непрацюючий мiсцевий житель 1957 р.н., повідомивши, що вночі бiля будинку, де він мешкає, невiдомий, спричинив тiлеснi ушкодження його пасинку 1992 р.н. Виїздом на мiсце встановлено, що о 03.00 на паркувальному майданчику, неподалік від будинку потерпілого, вiдпочивало двi компанiї: потерпілий, спiльно з непрацюючим місцевим жителем 1994 р.н., та троє невiдомих. Мiж ними виникла суперечка, пiд час якої один iз невiдомих зробив декiлька пострiлiв iз пристрою для вiдстрiлу гумових куль в постраждалого, пiсля чого у нього заволодiв мобiльним телефоном, а у його знайомого – мобiльним телефоном та грошима 2 тис. грн.

Потерпілий чоловік госпiталiзований до мiської лiкарні. За даним фактом слідчими райвідділу внесено вiдомостi до ЄРДР та розпочато кримiнальне провадження з правовою квалiфiкацiєю за ч.1 ст.187 КК України. В ходi проведення слiдчих (розшукових) заходiв працiвниками сектору карного розшуку райвідділу за злочин в порядку ст. 208 КПК України затримано мiсцевих мешканцiв, 2 непрацюючих чоловіків 1980 р.н. та одного – 1973 р.н., та було встановлено, що в ходi виниклого конфлiкту iз-за розкидання смiття потерпiлими, затриманий з незареєстрованого травматичного пiстолета зробив три пострiла в потерпілого, а потiм всi троє руками побили потерпiлих та заволодiли вищевказаним майном. Потерпилий пасинок на теперiшнiй час перебуває в реанiмацiйному вiддiленнi зазначеної лiкарнi в пiсляоперацiйному станi. Інший потерпілий за наданням медичної допомоги не звертався. Слідчими райвідділу внесено вiдомостi до ЄРДР по кримiнальному провадженню за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій). Знаряддя злочину – пристрiй для вiдстрiлу гумових куль, споряджений 5-ма набоями, та один викрадений мобiльний телефон вилучено. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

26.10.2013 о 11.50 до Марганецького міськвідділу по телефону вiд пенсiонерки 1934 р.н., надiйшло повiдомлення, що о 11.00 на її домашнiй телефон, подзвонив невiдомий, представившись капiтаном мiлiцiї та повiдомив, що її онука затримала мiлiцiя за спричинення тiлесних ушкоджень, i для вирiшення питання про його звiльнення потрiбно перевести грошовi кошти у сумi 5 тис. грн на банкiвський рахунок. Пенсіонерка у вiддiленнi банку перевела зазначену суму на вказаний рахунок на iм’я капітана міліції, пiсля чого прийшла додому та подзвонила своєму онуку, який повiдомив, що у нього все гаразд. Слідчими міськвідділу до ЄРДР внесено вiдомостi за вказаним фактом з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство). Прийнятi заходи до встановлення та затримання зловмисника i вилучення викраденого. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

26.10.2013 о 11.00 в ходi проведення санкцiонованого ухвалою суддi Бабушкiнського районного суду обшуку по кримiнальному провадженню вiдкритому 02.10.2013 за ч. 1 ст. 263 КК України, у домоволодiннi, в Амур-нижньодніпровському районi, у господаря 1970 р.н., вилучено слiп-пакети з порошкоподiбною речовиною бiлого кольору загальною вагою 4 грами, схожою на психотропну речовину «Метамфетамiн», пакет з 50 грамами наркотичної речовини «Марихуана» та прекурсори для виготовлення наркотичних речовин.

26.10.2013 слідчими міськвідділу внесено вiдомостi до ЄРДР з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робті на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

26.10.2013 о 09.00 в ходi проведення санкцiонованого ухвалою суддi Бабушкiнського районного суду обшуку по кримiнальному провадженню від 05.10.2013 за ч. 1 ст. 263 КК України, у господарському примiщеннi домоволодiння, в амур-нижньодніпровському районi, у господаря (непрацюючого, ранiше судимого) 1970 р.н., вилучено 10 грамiв порошкоподiбної речовини жовтого кольору схожої на психотропну речовину «Метамфетамiн». Слідчими дніпропетровського міськуправління внесено вiдомостi до ЄРДР з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч.1 ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Вночі 27.10.2013 до Новомосковського міськвідділу телефоном вiд чергового лiкаря районної лiкарні надiйшло повiдомлення, що бригадою швидкої медичної допомоги до приймального вiддiлення вказаного лiкарняного закладу, з тiлесними ушкодженнями у виглядi 2-х проникаючих ножових поранень черевної порожнини, доставлений непрацюючий мiсцевий житель 1992 р.н., якого для проведення операцiї, у неконтактному станi, госпiталiзовано до хiрургiчного вiддiлення зазначеної лiкарнi. Виїздом встановлений та доставлений до міськвідділу мiсцевий непрацюючий чоловік 1982 р.н., який 27.10.2013 о 03.00 бiля будинку в м. Новомосковську пiд час раптово виниклої сварки, в ходi бiйки, ножем спричинив останньому вищевказане тiлесне ушкодження. Вина зловмисника пiдтверджується показами свiдка непрацюючого мiсцевого жителя 1981 р.н. Слідчими міськвідділу до ЄРДР внесено вiдомостi за вказаним фактом з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

27.10.2013 о 02.55 до Криворізького райвідділу телефоном вiд чергового лiкаря мiської лiкарні надiйшло повiдомлення, що бригада швидкої медичної допомоги до приймального вiддiлення вказаного лiкарняного закладу з с. Орджонiкiдзе Криворiзького району, з кухонним ножем в спинi доставлений непрацюючий житель АР Крим 1971 р.н. Виїздом встановлений та доставлений до райвідділу знайомий потерпiлого, непрацюючий мiсцевий мешканець 1985 р.н., який 27.10.2013 о 01.00 знаходячись в станi алкогольного сп`янiння пiд час раптово виниклої сварки з потерпілим, на подвiр`ї будинку с. Орджонiкiдзе кухонним ножем спричинив останньому вищевказане тiлесне ушкодження. Знаряддя злочину – кухонний нiж – вилучено. Слідчими райвідділу до ЄРДР внесено вiдомостi за вказаним фактом з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Зловмисник затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Санкція статті передбачає покарання на строк від 5 до 8 років.

Вранці 27.10.2013 до Бабушкінского райвідділу Дніпропетровського міського управління з приймального вiддiлення лiкарні телефоном надiйшло повiдомлення, що 27.10.2013 о 07.30 до лiкарнi з мiсця мешкання бригадою швидкої медичної допомоги з колото-рiзаним пораненням грудної клiтини злiва, у нетверезому станi, доставлений мiсцевий житель 1988 р.н. Встановлено, що 27.10.2013 о 06.30 спiвмешканка потерпілого, непрацююча мiсцева жителька 1989 р.н., пiсля спiльного вживання спиртних напоїв, в ходi раптово виниклої сварки на побутовому грунтi, кухонним ножем, яким пiд час сварки рiзала продукти харчування, нанесла один удар в грудну клiтину потерпілому, спричинивши йому вищевказане тiлесне ушкодження. Знаряддя злочину – кухонний нiж вилучено. Слідчими райвідділу внесено вiдомостi до ЄРДР та розпочато кримiнальне провадження з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання на строк від 5 до 8 років.

ГУМВС України у Дніпропетровській області

 

You may also like...