Прокуратура відсудила для інваліда квартиру у новобудові та 1,5 млн гривень компенсації

За позовом прокуратури Солом’янського району суд зобов’язав столичну кредитну спілку надати жінці-інваліду квартиру у новобудові та сплатити майже 1,5 млн гривень фінансових санкцій за невиконання умов інвестиційного договору.

Обставини справи:

У 2003 році кредитна спілка надала киянці, яка є інвалідом ІІ групи з дитинства, цільову позику на придбання житла.

У подальшому між жінкою, вказаною організацією та будівельною компанією було укладено інвестиційний договір про участь у будівництві житлового будинку на вул. Борщагівській, 208.

Прокурорською перевіркою встановлено, що киянка у повному обсязі виконала умови договору, однак й до цього часу не отримала житла, незважаючи на те, що будинок вже введено в експлуатацію.

Як з’ясувалося, замовник будівництва – кредитна спілка – відмовився передати інвестору квартиру, незаконно вимагаючи укласти додаткову угоду про збільшення вартості житла майже у 5 разів.

У зв’язку із грубим порушенням прав інваліда прокуратура Солом’янського району звернулася до суду із позовом, в якому вимагала від спілки надати жінці-інваліду житло та сплатити їй майже 1,5 млн гривень пені за порушення умов інвестиційного договору.

Солом’янський районний суд Києва підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі. 

Прес-служба прокуратури Солом’янського району міста Києва

You may also like...