За добу інспектори столичної ДАІ виявили 42 нетверезих водія

За 23 грудня співробітники столичної ДАІ виявили 869 порушень Правил дорожнього руху.Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 234 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 217 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 25; порушень правил проїзду перехресть – 17.

За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 42 водіїв. Столична Державтоінспекція  звертає увагу на те, що для водіїв посилена відповідальність за керування транспортними засобами у нетверезому стані.  

За відповідне правопорушення  передбачений штраф від 3400 до 5950 гривень або позбавлення права керування авто на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб, для інших осіб – штраф від 3400 до 5950 гривень або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.  Повторне протягом року вчинення такого порушення тягне за собою: для водіїв позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, для інших осіб – адмінарешт на строк від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

За добу в столиці зареєстровано 7 ДТП ( 6 наїздів на пішоходів), в яких 9 осіб отримали травми. Незабаром шкільні канікули! Діти більше часу проводитимуть на вулиці, а їх поведінка часто буває не передбаченою. Закликаємо водіїв бути уважними та обережними за кермом, особливо при проїзді пішохідних переходів. Дотримувайтесь швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухайтесь з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

У понеділок, інспектори полку ДПС ДАІ виявили 10 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, у Печерському районі затримано водія автомобіля «Мазда626». З»ясовано, що він перебував у розшуку, як громадський відповідач. Для з’ясування всіх обставин, керманича доставили до райуправління міліції. 

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ Київ                                      

You may also like...