Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 28.01.2014

В столиці за 27 січня інспектори ДАІ виявили 445 порушень Правил дорожнього руху. За перевищення швидкості до відповідальності притягнуто – 96 водіїв, за невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки – 98, порушення правил зупинки і стоянки – 38, без необхідних документів керували автіками – 21. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонили від керування 27 водіїв. Крім того, співробітники ДАІ виявили 25 пішоходів-порушників, а за порушення правил проїзду пішохідних переходів притягнуто до відповідальності 27 водіїв.

За добу, було зареєстровано 4 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 4 особи отримали травми. У зв’язку з цим, закликаємо водіїв бути уважними та обережними за кермом, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрів, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до втрати контролю над автомобілем.

Державтоінспекція нагадує, що здійснюючи поїздки на автомобілях не забувайте, що діти потребують додаткового захисту. Перевозьте дітей в автокріслах та користуйтесь пасками безпеки.

Також у групу ризику потрапляють і пішоходи-підлітки. Батьки повинні пояснити дітям елементарні правила поведінки на дорозі. Крім того, аби бути більш помітним на дорозі і убезпечити себе від біди, столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

Незаконне заволодіння транспортним засобом: Шевченківський район – а/м «Тойота Корола», н.з. АА5856КА, 2009 р.в., чорного кольору.

Натомість інспекторами ДАІ виявлено 4 автомобілі, що перебували у розшуку. За перевезення вантажу без необхідних документів затримано – 5 водіїв, за шахрайство – 1 особа, за крадіжку – 1. Всіх затриманих доставлено до райуправлінь міліції.

До уваги учасників дорожнього руху. На сьогоднішній день стан утримання вулично-дорожньої мережі залишається незадовільним так, як майже 80% покриття міських вулиць потребує капітального ремонту, або як мінімум заміни (поновлення) верхнього шару асфальтобетонного покриття проїзної частини. Тільки за минулий рік працівниками Державтоінспекції міста надано 3098 вимог, вручено 2509 приписів на усунення виявлених недоліків в стані утримання вулично-дорожньої мережі, залізничних переїздів та штучних споруд, а також складено 2610 адміністративних протоколів на посадових осіб залізничних, дорожньо-комунальних підприємств і інших організацій за допущені порушення вимог правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху.

Аби покращити стан доріг робота в даному напрямку продовжується і цього року.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...