На Венеціанському острові задекларовано незаконну нежитлову будівлю

Перевіркою Київської міжрайонної екологічної прокуратури установлено, що Державною інспекцію архітектурно-будівельного контролю у м. Києві наприкінці 2012 року зареєстровано декларацію приватного підприємця про готовність об’єкта – нежитлової будівлі до експлуатації, у яку внесені завідомо недостовірні відомості про наявність договору оренди земельної ділянки на острові Венеціанський у Гідропарку в м. Києві, який на момент подачі декларації втратив чинність.

За фактом підроблення офіційних документів внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КПК України – службове підроблення, тобто внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів.

З метою усунення грубих порушень містобудівного та земельного законодавства прокуратурою внесено подання, за результатами розгляду якого декларацію скасовано.

Довідково: Острів Венеціанський розташований в поймі річки Дніпро. Омивається водами Чортория з заходу, Русанівської протоки – зі сходу та Венеціанської протоки – з півночі. Разом із Долобецьким островом він входить до складу парку Гідропарк м. Києва. Зазначені острови віднесені до регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови», загальна площа якого складає 1214,99 га.

Прес-служба Київської міжрайонної екологічної прокуратури
 

You may also like...