У Харкові затримано чоловіка, що замовив убивство колишньої дружини

Працівники прокуратури спільно зі співробітниками УБОЗ ГУМВС України в області затримали 63-річного чоловіка, який замовив убивство колишньої дружини.

Як повідомив в. о. начальника управління прокуратури області Олександр Шевченко, замовник передав кошти виконавцю та розповів де і коли можна знайти екс-дружину. 

У ході досудового розслідування з’ясувалося, що подружжя мало погані стосунки і на момент замовлення вбивства вже чотири роки перебувало у розлученні. Однак розлучення не вирішило проблем пари і конфлікти продовжилися. На ґрунті неприязних відносин з 66-річної жінкою чоловік і вирішив замовити її вбивство. 

На даний час зловмисник затриманий у порядку ст. 208 КПК України, йому оголошено про підозру у підготуванні до вчинення вбивства на замовлення (ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України). Прокуратура звернулася з клопотанням до слідчого судді про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

У кримінальному провадженні призначено групу процесуальних керівників з числа працівників прокуратури області, проводяться усі необхідні слідчі дії. 

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі. 

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...