Росіяни, учасники Євромайдану, звертаються до польської влади з заявами про надання статусу біженця

Росіяни, які підтримали український народ під час Євромайдану, змушені звертатися до влади Польщі з проханнями про надання статусу біженця через побоювання переслідувань.

Як повідомив Офіційний сайт прикордонної служби України, сьогодні, в пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, до прикордонників Мостиського загону звернувся громадянин Російської Федерації з проханням пропуску через державний кордон України до Республіки Польща. 56-річний чоловік повідомив, що сам він є татарином, родом з Республіки Татарстан.

Впродовж останніх 7 років він проживав на території Республіки Крим, оскільки був змушений покинути домівку, дружину та дітей через політичні переслідування. Також брав активну участь у подіях на майдані, особистим прикладом засвідчував солі дарність не байдужих громадян Росії до долі українського народу. Проте, через окупацію Криму, він залишився без нової домівки і через страх помсти, вирішив просити притулку у Польщі.

Після узгодження формальностей з польськими колегами, прикордонники здійснили пропуск громадянина через державний кордон у визначеному законодавством порядку.

«УК»

You may also like...